190110_SRAM_Launch-0407

5 argumenten waarom jij een nieuwe fiets nodig hebt!

Als wielerfanaat wil je vaak het nieuwste van het nieuwste en kijk je likkebaardend naar alle nieuwe fietsen die op de markt verschijnen. Natuurlijk wil jij ook graag een nieuwe fiets kopen, je hoeft jezelf niet meer te overtuigen. Het zaadje is immers al geplant, is er geen weg meer terug. Wat jou betreft gaat die nieuwe fiets er dus komen maar overtuig je partner maar eens dat deze flinke investering toch echt de moeite waard is! Wij helpen je een handje, met 5 argumenten waarom jij een nieuwe fiets nodig hebt.

 

1. Verandering van smaak

Eén van de belangrijkste argumenten: net als kleding verandert ook je smaak voor fietsen. Het is zo nu en dan gewoon toe aan een nieuwe stijl en daarin moet je meegaan. Je loopt zelf toch ook niet meer in jaren ’90 kleding?

 

 

2. Meer tijd samen

Met de nieuwe fiets ben je sneller op je werk en ook weer sneller terug zodat je meer quality time kunt doorbrengen met je partner. Dit argument doet het goed, vooral als je partner onlangs nog heeft aangegeven meer tijd met jou en de kinderen te willen doorbrengen.

 

 

3. Het levert geld op

Een nieuwe fiets kost niet alleen geld, het levert op termijn ook geld op! Want de nieuwe fiets heeft minder onderhoud nodig en de nieuwe onderdelen op de fiets zijn uiteraard veel duurzamer! Als je het een beetje slim brengt, is de optelsom zelfs een besparing op je maandelijkse uitgave voor de fiets!

 

 

4. Milieu

De nieuwe fiets ga je nu nog veel vaker gebruiken waardoor je de auto steeds vaker laat staan. Je bent helemaal groen bezig zodra je deze fiets hebt en je draagt op deze manier een steentje bij aan het behoud van het milieu. Eigenlijk zorg jij er hoogstpersoonlijk voor dat de aarde wordt gered (nou ja, je draagt misschien een steentje bij….)

 

 

5. Veiligheid

Op vakantie neem je je fiets mee om daar als een ware klimgeit de meest uitdagende cols te bedwingen. En dan die afdaling waarbij je misschien wel snelheden haalt van boven de 70km/u. Indrukwekkende snelheden die natuurlijk wel veilig afgelegd moeten worden. De nieuwe fiets voldoet aan de laatste technieken en strengste veiligheidseisen zodat je partner zich niet druk hoeft te maken. Want zeg nou zelf, een vakantie moet toch zorgeloos en vlekkeloos verlopen zonder een bezoek aan het ziekenhuis?

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer
cyclist-1537843_1920

Voorkom een hongerklop

lees meer