Screen Shot 2018-10-26 at 17.13.34

5 jonge renners die de toekomst hebben

Zondag hebben we Egan Bernal de Tour de France zien winnen, één van de jongste renners ooit. De jongste winnaar van de Tour de France is nog altijd de Fransman Henri Cornet met 19 jaar en 355 dagen. Hij eindigde in de Tour van 1904 eigenlijk als vijfde, maar de top vier van het klassement werd gediskwalificeerd omdat zij een deel van het parcours met de trein hadden afgelegd. 

 

Maar er zijn nog meer jonge renners waar we in de toekomst nog meer van gaan horen. Wij geven er je vijf. Wie is volgens jou de renner van de toekomst?

 

1. Remco Evenepoel (18) – Deceuninck-Quick-Step

Remco start zijn sportcarriere als voetballer en heeft de jeugdopleiding van Anderlecht doorlopen. Hij heeft het zelfs tot de Rode Duivels U16 geschopt maar helaas komt hij bij zijn club steeds minder vaak voor in de plannen van zijn trainer. In 2017 verruilt hij zijn voetbalschoenen voor wielrenschoenen.

In april 2017 debuteerde Evenepoel in het wielrennen, om vervolgens in 2019 zijn eerste profcontract te tekenen bij de Belgische wielerploeg Deceuninck–Quick-Step. Hij sloeg de beloftencategorie over en maakte op 27 januari als 19-jarige zijn profdebuut in de Ronde van San Juan. 

 

 

2. Marc Hirschi (20) – Sunweb

Marc Hirschi (Bern, 24 augustus 1998) is een Zwitsers wielrenner die rijdt voor Team Sunweb, hij kwam in 2019 over van het Development Team Sunweb.

Na als junior verschillende wedstrijden te hebben gewonnen en tweemaal nationaal kampioen te zijn geworden won Hirschi in 2017 het bergklassement van de Triptyque des Monts et Châteaux. Later dat jaar werd hij nationaal kampioen tijdrijden voor beloften en won hij de Ronde van de Jura. Op het wereldkampioenschap werd hij achttiende in de tijdrit voor beloften en veertiende in de wegwedstrijd in diezelfde categorie.

Voor het seizoen 2018 maakte Hirschi de overstap naar Development Team Sunweb. In maart van dat jaar won hij de tweede etappe in de Istrian Spring Trophy.

 

 

3. Tadej Pogačar (20) – UAE Emirates

De nog altijd maar 20-jarige Pogačar is bezig aan zijn eerste seizoen als prof, maar dit belette hem niet om al de Rondes- van Algarve en Californië te winnen. Daarnaast wist hij ereplaatsen te versieren in de Rondes- van het Baskenland en Slovenië.

 

 

4. Max Kanter (21) – Sunweb

Kanter is afkomstig van het Duitse team LKT Brandenburg. In 2016 verruilde hij die continentale formatie voor het opleidingsteam van (toenmalig) Giant-Alpecin. Na een stage bij Sunweb, heeft hij een profcontract bij dit team afgedwongen. Max is een sprinter waar we rekening mee moeten houden!

 

 

5. Robert Stannard (20) – Mitchelton-Scott

De 20-jarige Stannard staat bekend als één van de grootste talenten die in het beloftencircuit rondrijdt. De Australiër is een echte allrounder; hij beschikt over een goede tijdrit, kan lang met de besten mee bergop en beschikt daarnaast ook over een sterk eindschot. 

 

 

Benieuwd naar de jongste renners van de toekomst? Lees dan het artikel Dit zijn de rijders van de toekomst

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer