DT SWISS 1.0

5 locaties voor een fietsweekend inclusief de regionale biertip!

Je kent de routes rond je huis op je duimpje, dat geloof je nu wel. En op vakantie neem je je fiets mee omdat het zo leuk is om eens ergens anders te fietsen. Dat kan je combineren: wat let je om eens een weekendje (of zelfs maar 1 dag) een nieuwe regio te ontdekken. Dan is 2,5 uur sturen in de auto wel een beetje de limiet natuurlijk dus we hebben voor jou 5 toffe regio's gevonden op maximaal zo'n 200km (vanaf Utrecht). En als kers op taart hebben we een tip voor een lokaal biertje. Want zeg nou zelf; wat is er lekkerder dan een biertje na het fietsen?

 

1. Aywaille, Belgie.

Natuurlijk is Zuid-Limburg een topregio maar rijd nog eens een stukje door en je zit in een gebied met rustige, kleine wegen, forse klimmetjes (de Redoute is max 22%) en na afloop de lekkerste bieren uit de regio.

Biertip: Elfique; Het amber bier is het meest gebrouwen en gedronken bier van de drie. Een heerlijk zacht biertje met een prachtige kleur en fris karakter.

 

 

2. Tecklenburg, Duitsland.

Een eenvoudige rit oostwaarts brengt je in een groene, veelzijdige omgeving. Ook voor mountainbikers liggen hier voldoende uitdagingen te wachten. Je kan maar zo bekende wegrenners tegenkomen want die willen hier ook nog wel eens trainen. En ook een Duits biertje is een fraaie beloning.

Biertip: Teutoburger; Een brouwerij die verschillende bieren brouwt waaronder ook een heerlijke weizen!

 

 

3. Oudenaarde, Belgie.

Natuurlijk is dit het strijdtoneel van diverse Belgische Klassiekers maar laten we het niet vergeten als een heerlijk fietsgebied voor ons, amateurs, buiten de koers om. De koersen zijn zo indrukwekkend en haast heilig dat je zou vergeten dat het helemaal niet zo ver weg van huis is en dus aantrekkelijk voor een kort fietsverblijf.

Biertip: Roman; Brouwerij Roman bekend om zijn rijke assortiment aan bieren.  Die worden één voor één gebrouwen op ambachtelijke wijze.

 

 

4. Friesland, Nederland

Je hebt mensen die de route schaatsen of zwemmen maar in het gastvrije Friesland kan je de Elfstedentocht natuurlijk ook per fiets doen. Voordeel kan zijn dat je geen hoogtemeters maakt maar er zijn altijd wel wat 'dutch mountains' te vinden in de open polders waar je flink de wind vangt. Een rondje IJsselmeer kan ook maar let op: er zijn renovatiewerkzaamheden de komende jaren aan de Afsluitdijk dus de toegang is zeer beperkt.

Biertip: Grutte Pier; De tripel heeft al vele prijzen gewonnen waaronder de WBA, de beste tripel van Nederland

 

 

5. Zeeuwse eilanden, Nederland

Voor wie geen genoeg kan krijgen van weids uitzicht en wind als belangrijke tegenstander, moet gaan eilandhoppen in Zeeland. Door de polders en over de Deltawerken zijn prachtige lussen aan elkaar te rijgen.

Biertip: Hosternokke; Het Hosternokke bier is een stevig blond bier dat volgens de bedenker door de naam en het etiket voor een echte Zeeuwse beleving moet zorgen.

 

 

Welke fietsroute of -omgeving beveel jij aan voor een weekendje weg of een lekker biertje?

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

Santa Header

Een fietscadeau voor onder de boom

lees meer
Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer