AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

Met een bijnaam als Koningin van de Ardennen, natuurlijk als gevolg van de serie overwinningen in de Waalse Pijl, Amstel Gold en Luik-Bastenaken, lijkt het haast of dat het enige is wat je kan. Niets is minder waar in het geval van Anna van der Breggen, onze Bikejunck van deze week.

 

Alleskunner

Anna moet eerder onder de veelkunners worden geschaard. Ze won een fraaie serie etappekoersen, Olympische Spelen, EK, WK en rijdt bij tijdritten op het (hoogste) podium. En opvallend is dat ze trofeeën het liefst aan elkaar rijgt: regelmatig zit er slechts 1 tot 3 weken tussen de overwinningen.

 

 

Nog een kenmerk van een echte junck is natuurlijk dat je steeds verder gaat in je verslaving, dus na een aantal keren succesvol in de Giro Rosa te zijn, besloot ze ook mee te doen op het wereldpodium van het mountainbiken en dat ging haar goed af. Zo was dit jaar de winst in de Cape Epic mountainbikerace voor haar maar ook de Tour of California op de weg.

 

Ambassadeur

Wat wellicht minder mensen weten is dat ze met haar oom en haar echtgenoot actief is voor Bake For Life, een stichting die werkt aan de bouw van bakkerijen op compounds in Oeganda en Kenia om zo kwetsbare groepen te helpen zelf een mooie toekomst op te bouwen. "De werknemer moet zelf hard werken om deze kans ook daadwerkelijk te benutten, iets wat mij als topsporter niet onbekend is".

 

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

 

Ook interessant

Schaatsen-Sochi-2

Bikejunck van de week: Mark Tuitert

lees meer
Nicolas Vouilloz

Bikejunck van de week:Nicolas Vouilloz

lees meer
Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer