trollstigen-norway

Beklim de ladder van de trollen, dit is Trollstigen

Er zijn beslist langere klimtochten denkbaar. En ook wel steilere, hogere of gevaarlijkere. En zeker ook uitdagender wat slecht wegdek betreft. Maar de omgeving en het uitzicht maken de 18 kilometers van deze route in het westelijk fjordengebied van Noorwegen tot een bucketlist-notitie voor iedereen.

 

Platform

De weg gaat vanuit Sogge (50m boven zeeniveau) vrij geruisloos over prachtig asfalt omhoog, de overweldigende fjorden in. De kern van de klim zijn elf haarspeldbochten (maximaal 9% stijging) die leiden naar een restaurant met een uithangend platform dat uitzicht geeft over de weg die jij zojuist hebt afgelegd (gemiddelde stijging van 4,4% met een maximale kilometer van 9%). De weg, die letterlijk Trollenladder betekent, voert door een spectaculaire omgeving met vooral veel watervallen, rotspartijen en groene hellingen. Op het platform sta je 900 meter boven de waterspiegel.

 

 

Verder of terug?

Na je verdiende drankje bij het platform kun je je laten verleiden om de tocht te vervolgen. De afdaling aan de andere kant is namelijk zeer soepel en fraai maar misschien vind jij het ook wel de moeite om terug te gaan en de haarspeldbochten af te dalen. Adrenaline-uitbarsting verzekerd!

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer