Benen scheren of niet

Benen scheren of niet?

Sommige Nederlandse wielrenners scharen zich onder de fanatieke fietsers. Daarbij zijn bepaalde normen en waarden heel normaal maar vallen geschoren benen daar ook onder of is dat een ongeschreven regel? Is het inherent aan voetballers die hoge voetbalsokken dragen en maakt het deel uit van je gehele wieleroutfit? Er wordt ook weleens gekscherend gezegd dat alleen wedstrijdrenners hun benen mogen scheren maar daar zijn de meningen over verdeeld. “Behaarde benen onder je wielerkleding, dat ziet er niet uit” of “Ik heet geen Tom Dumoulin” zijn uitspraken die we hoorden.

 

Waarom zou je je benen scheren?

  • Massages
  • Uiterlijk vertoon
  • Valpartijen

 

Massages

Na een koers of toertocht is een massage geen overbodige luxe, het versnelt het herstel zodat je de volgende dag weer kunt knallen. Tijdens een massage is het hebben van behaarde benen geen pretje, dit kan pijn doen en voor de hygiëne is het ook beter om gladde benen te hebben.

 

Uiterlijk vertoon

Het hoort er gewoon bij, gladde benen tijdens het wielrennen of mountainbiken. Je spieren komen dan ook beter tot uiting. Samen met je wielerkleding zie je er dan gesoigneerd uit.

 

Valpartijen

Helaas zijn valpartijen niet te voorkomen. Een gladde putdeksel of stuurfoutje kan de aanleiding zijn dat je het asfalt kust met schaafwonden als gevolg. De verzorging gaat beter wanneer je geen haren op de benen hebt.

 

Hoe moet je je benen scheren?

Wanneer je een gigantische bos met haar op je benen hebt is verstandig eerst even een tondeuse te pakken en de haren weg te scheren. Vervolgens besproei je je benen met water en smeer je ze in met scheerschuim. Je pakt een scheermes(liefst met 3 of 5 mesjes) en scheer je van beneden naar boven. Bij je knieën heb je soms wat botten die uitsteken, scheer hier voorzichtig de haren weg zodat je niet jezelf snijdt. Tot waar je je benen wilt scheren mag je zelf bepalen. Om het af te maken kun je na het scheren je benen insmeren met crème.

 

Het is niet goed of fout om je benen te scheren. Doe wat jij fijn vindt, wat de reden ook mag zijn.

 

Scheer jij je benen of niet?

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer
cyclist-1537843_1920

Voorkom een hongerklop

lees meer