lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

Om diefstal te voorkomen is een standaard stadsfiets is in principe altijd uitgerust met een degelijk slot. En dat is geen overbodige luxe. Onlangs verscheen er nog een onderzoek naar het aantal diefstallen van e-bikes. Hieruit bleek dat de grootste verzekeraar van e-bikes een toename zag van 38% in 2019 ten opzichte van 2018. Een goed ART-gekeurd slot met daarbij een extra insteekketting is dus aan te raden. Er zijn zelfs fietsen met een ingebouwde gps-tracker, om zo de gestolen fiets op te sporen.

 

 

Eigenlijk gek dat een racefiets, die je lief is en veelal een flinke investering heeft gekost, niet voorzien is van een slot of technologisch hoogstandje. Op een terrasje wil je toch rustig kunnen genieten van je appelgebak, zonder de hele tijd je fiets in de gaten te moeten houden.

Er zijn gelukkig wel sympatieke oplossingen:

 

1.  Kabelslot

De Abus Combiflex 2501 is een lichtgewicht slot dat voorkomt dat je fiets eenvoudig wordt meegenomen. Het slot heeft een staalkabel met een dikte van 1,6mm en een lengte van 65cm. Het slot is beveiligd met een driecijferige code.

 

 

2. Vouwslot

Dit slot is wat robuuster dan de bovengenoemde kabel maar daarmee ook zwaarder en groter. Desalniettemin een goede oplossing voor je racefiets. Te bevestigen op het frame of mee te nemen in een zadeltas.

 

 

 

In het zicht

Geen slotje? Zet 'm dan altijd in het zicht of vraag iemand aan het tafeltje naast je om even een oogje in het zeil te houden wanneer je de bidons gaat bijvullen. En zet je fiets altijd naast een nog duurdere fiets. De kans dat jouw fiets wordt meegenomen is dan kleiner ;-).

 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Selle_Italia_211

Selle Italia Novus Boost Evo

lees meer
Zwift_3

Binnen trainen, ben je ook fan van Zwift?

lees meer
Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer