header alee denham

Bikejunck van de week: Alee Denham

De zomervakantie is aangebroken en de echte fietsliefhebber grijpt in deze periode naar zijn fiets om in de vrije tijd een fietstocht te maken. De één op een racefiets, de ander op de MTB of op een trekkingfiets. Voor Alee Denham is het de komende drie jaar 365 dagen per jaar vakantie want hij is momenteel een tocht aan het volbrengen van Argentinië naar Alaska. Daarbij fietst hij bijna dagelijks afstanden van gemiddeld 120-130 km. In heuvelachtig gebied is dit ongeveer 75km per dag. Hij is zich zelf bewust van de bevoorrechte positie waarin hij zich bevindt, maar wij vinden Alee een enorme bofkont!

 

Alee wordt gesponsord door KOGA en rijdt op een WorldTraveller-S. Deze fiets is van alle gemakken voorzien om de vele fietskilometers zo comfortabel mogelijk te maken: onder andere Gates riemaandrijving, Shimano XT remmen, Schwalbe banden en Tubus dragers.

 

Eenzaam

Zoveel kilometers en zo lang alleen reizen… Dat is toch een eenzaam bestaan? Zoals Alee zelf omschrijft: “er is een verschil tussen alleen zijn, en eenzaam zijn”. Hij geniet van zijn vrijheid en heeft tijdens zijn reis voldoende aanspraak. Wat wil je ook als je zoveel avonturen meemaakt! Daar kun je toch ademloos naar luisteren? Alee heeft niet de illusie dit leven voor eeuwig te leiden maar geniet van het moment.

 

Bikepacking

Ben je geïnspireerd geraakt door het verhaal van Alee en wil je zelf ook eens ervaren hoe het is om de vrijheid tegemoet te fietsen? Lees dan ook eens ons artikel met tips en tricks voor bikepacking.

 

 

Volgen

Wil je de avonturen van Alee Denham op de voet volgen? Dan raden wij je aan om zijn social accounts te gaan volgen. Naast inspirerende foto’s schrijft hij ook interessante blogs en maakt hij video’s die je meenemen in zijn belevenissen. Kijk op facebook, instagram of youtube!

 

 

Levenslessen

Alee heeft een eigen website; www.cyclingabout.com. Daarop schrijft hij over zichzelf, legt hij uit waarom hij deze uitdaging aangaat en zijn al zijn foto’s, verhalen en video’s te vinden. Eén van zijn levenslessen sprak ons als Bikejunckies aan. Het omschrijft wat ons betreft precies het gevoel waar iedere fietser naar op zoek is: “Ik heb geleerd dat mensen de wereld laten draaien: het zijn altijd de mensen die een plek maken, die je percepties veranderen en die je hart en ogen openen. Ik heb de meest ongelooflijke reiservaringen gehad op de saaiste plaatsen. Ik heb ook geleerd dat de wereld veel groter is dan het lijkt, maar dat het er niet toe doet hoe verschillend de mensen eruit zien, handelen of koken; wij mensen zijn allemaal fundamenteel hetzelfde. En dat is GEWELDIG!” aldus Alee Denham.

 

Door: Laurens Jeurnink

Ook interessant

Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer