Arie-Liefhebber-wedstrijd

Bikejunck van de week: Arie Liefhebber

Tijdens toertochten zie je vaak de mooiste fietsen voorbij komen maar soms ook zeer bijzondere. In de categorie 'bijzondere verschijningen'  valt Arie Liefhebber zeker, hij neemt namelijk met zijn hoge bi deel aan (internationale) wedstrijden.

Fietsen is voor Liefhebber niet alleen een hobby, maar heeft er ook zijn werk van gemaakt. In Nieuwegein runt hij zijn eigen fietsenzaak.

 

Hoge bi

De hoge bi werd op de Wereldtentoonstelling van 1867 in Parijs gepresenteerd. Kenmerkend voor de hoge bi zijn natuurlijk het grote voorwiel en het kleine achterwiel. Maar wist je ook dat de fiets geen rem, geen versnelling en geen lucht in de banden heeft? De pedalen zijn aan het voorwiel bevestigd waardoor je je benen geen moment stil kan houden als je fietst. En dan te bedenken dat Liefhebber over een afstand van 40 km een gemiddelde snelheid van 33 km/u behaalde! Arie doet regelmatig mee aan (internationale) wedstrijden. In 2017 mocht hij zich zelfs Europees kampioen noemen. 

 

De liefde voor de hoge bi

Liefhebber werd besmet met het 'hoge bi virus' door een promotionele stunt voor zijn winkel tijdens de Tour de France 2005. De start van deze Tour was dat jaar in Utrecht en Arie had bedacht dat het wel leuk zou zijn als hij daar op zijn hoge bi zou rondrijden. En zijn promo werkte, want nog diezelfde avond werd er in het Tour Journaal aandacht aan besteed en de volgende dag stond hij op de voorpagina van "de Telegraaf". 

 

Uniek

De hoge bi is een unieke fiets. Dat zie je ook terug in het aantal bouwers; er zijn er wereldwijd maar ongeveer 10. Het aantal berijders is een echte groep die elkaar ook regelmatig tegenkomen tijdens de wedstrijden. Onlangs zijn ze zelfs uitgenodigd door een van de bouwers in Zweden. Een unieke kans voor rijders!

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer