Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

In Nederland heeft Bart Brentjens het mountainbiken op de kaart gezet. Hij heeft maar liefst vier keer deelgenomen aan de Olympische spelen waarin hij verschillende successen heeft behaald.

 

Tijdens zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen in Atalanta in 1994 heeft hij direct de gouden plak weten te bemachtigen. Bij zijn derde deelname was zijn prestatie goed voor een bronzen medaille. En laten we vooral 1995 niet vergeten; in dat jaar mocht hij zich tot Wereldkampioen Mountainbike kronen. In 2008 heeft hij afscheid genomen als prof van de mountainbikewereld. Maar van een definitief afscheid is het nooit gekomen.

 

Bart Brentjens Challenge

De voormalig chrysantenkweker heeft zijn eigen MTB-wedstrijd die al enkele jaren ook wordt verreden als Nederlands- en Belgisch kampioenschap. Door de Limburgse heuvels wordt ieder jaar een uitdagend parcours uitgezet die ook als toertocht te rijden is. Volgend jaar vindt de Challenge plaats op 11 oktober. 

Bekijk de samenvatting van de afgelopen editie

 

 

Bart Brentjens Mountainbike Racing Team

Ze zeggen wel eens: 'het bloed gaat waar het niet kruipen kan'. Dit geldt ook zeker voor Bart Brentjens want definitief afscheid nemen van de mountainbikesport is voor hem geen optie. Na zijn actieve prof carrière heeft hij zijn eigen mountainbiketeam opgezet dat de naam 'CST Sandd Bafang Mountainbike Team' draagt. 

 

Leestip: Danny Macaskill is nergens bang voor! 

 

 

Echte liefhebber

Het fietsen is hij ook nog niet verleerd. Ondanks dat hij geen profrenner meer is, neemt hij nog regelmatig deel aan wedstrijden waarin hij nog altijd verdienstelijk rijdt. In 2013 werd hij nota bene nog Nederlands Kampioen Tegenwindfietsen. Dus rijd je binnenkort ook een MTB-wedstrijd? Wie weet neem je het wel op tegen een voormalig olympisch kampioen!

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

 

Ook interessant

AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer
brandon semenuk header

Bikejunck van de week: Brandon Semenuk

lees meer
ElsVisser_Kona_training

Bikejunck van de week, triathlete Els Visser

lees meer
23962085709_ed8b17619e_b

Bikejunck van de week: Ed Pratt

lees meer