Tour_de_Tietema

Bikejunck van de week: Bas Tietema

Bas Tietema, ooit gestart met de ambitie profvoetballer te worden bij PEC Zwolle. Maar door een vervelende blessure moest hij deze droom opgeven en zocht hij een nieuwe uitdaging. Deze vond hij in het fietsen. Bas bleek te beschikken over een multi-talent want naast voetballen ging het fietsen hem ook erg goed af. Maar naarmate de jaren verstrijken beseft Bas dat er meer is dan alleen sporten.

 

 

Stapje terug

Op 15 jarige leeftijd koopt Bas van zijn eigen geld zijn eerste fiets en maakte de eerste kilometers rondom zijn woonplaats Zwolle. Al snel bleek dat hij een uniek talent had voor het fietsen en mocht zich aansluiten bij BMC Development Team. Zijn ontwikkeling staat ook hier niet stil want binnen korte tijd behoort hij tot de beste van zijn leeftijdscategorie. 

Zijn gezondheid begint hem echter parten te spelen waardoor hij noodgedwongen in 2019 een stapje terug moet doen. Maar stil zitten kan hij niet want hij richt zijn pijlen op het maatschappelijke aspect van sporten. Hij zet zich in voor de gehandicaptensport met als streven dat iedereen het plezier van sporten moet ervaren. In maart 2019 vestigde hij al de aandacht op zich door in 7 dagen langs alle stadions te fietsen van de eredivisie clubs en daarmee geld in te zamelen voor de het fonds Gehandicaptensport. 

 

 

Tour de Tietema

Met de Tour de Tietema gebruikt hij zijn liefde voor het wielrennen opnieuw om leuke en interessante content te maken. Eens een keer wat anders dan een wedstrijdverslag of een analyse van de etappe. Hij laat zijn kijkers opdrachten insturen die hij tijdens de tour moet volbrengen en maakt daar leuke en ludieke videocontent van. Op deze manier geeft hij een andere kijk in de wereld van het wielrennen en maakt hij de sport nog interessanter! Zijn aanpak blijft niet onopgemerkt want landelijke media besteden ook ruimschoots aandacht aan zijn initiatief en hij wordt gevolgd door vele BN'-ers. 

Met soms wat kwajongens streken, maar altijd met respect voor de renners, weet hij veel te bereiken. Eén van de eerste opdrachten was het opnemen van een technoplaat voor Dylan Groenewegen en deze op landelijke radio uitzenden, een dag ploegleider zijn of zich voordoen als tourrenner en minimaal 50 keer op de foto met een selfie. Noem het bluf of brutaal, het lukt hem allemaal.

Bedankt Bas voor een leuke nieuwe inkijk in de Tour! Nu snel terug naar die machtige Koninginnerit van vandaag! Wie denk jij dat er wint?

 

 

Wil je ook een opdracht insturen voor Bas? Dat kan via zijn eigen website

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

 

 

 

Ook interessant

Schaatsen-Sochi-2

Bikejunck van de week: Mark Tuitert

lees meer
Nicolas Vouilloz

Bikejunck van de week:Nicolas Vouilloz

lees meer
Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer