danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

Daniëlle Oerlemans (1973), momenteel bekend als presentatrice en de vrouw van Reinout Oerlemans, is de bikejunck van de week. De vraag luidt dan, waarom is zij de bikejunck van de week? Dat komt door het feit dat zij jarenlang deel uitmaakte van de nationale top bij het vrouwenwielrennen.

 

Wielrennen

Daniëlle is de dochter van een chrysantenkweker. Ze heeft twee broers die haar hebben aangemoedigd om te gaan wielrennen. Op haar tiende was ze lid van de wielervereniging Westland Wil Vooruit en daar viel ze al op door haar wielrentalent. In 1989 werd ze derde bij het WK junioren en won hiermee de nationale titel bij de junioren. Haar droom was een medaille winnen op de Olympische spelen in Barcelona in 1992 maar dat heeft ze helaas niet waar kunnen maken doordat ze ziek werd. Na haar herstel werkte ze weer aan een comeback en nam ze deel aan de WK’s en de Tour Feminin. Helaas had ze niet meer de motivatie die ze voorheen had en besloot ze in 1995 haar wielerloopbaan te beëindigen.

 

Ze noemt de derde plaats bij het WK junioren en de nationale titel bij de jeugd de hoogtepunten in haar carrière.

 

Ze verruilt haar fiets voor de camera

Na een succesvolle wielercarrière, is ze altijd in beeld geweest. In 1995 werd ze bekend door de shampooreclame van Andrélon. Bovendien ging ze werken als verslaggeefster en als co-presentatrice voor Veronica-sportradio. Vervolgens kreeg ze een aanbod van de Staatsloterijshow als assistente van Marc Klein Essink. Als de presentatrice van het 'Staatslot op locatie' trad ze definitief toe tot de Bekende Nederlanders. In 1999 was ze te zien als presentatrice bij Studio Sport. Hiermee krijgt de ex-wielrenster de mogelijkheid om haar liefde voor sport en presenteren te combineren tot 2004. Eind 2004 stopt ze met haar carrière om te zorgen voor haar kinderen. Momenteel woont ze samen met haar gezin in Amerika.

 

Door: Sevilay Bakkal

 

 

Ook interessant

Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer