Nicolas Vouilloz

Bikejunck van de week:Nicolas Vouilloz

Nicolas Vouilloz, geboren in Nice, kennen we als voormalig downhiller die zich na zijn professionele MTB carrière richtte op de autosport. De afgelopen jaren is hij weer terug in de mountainbikescene, als productontwikkelaar en tester voor het fietsmerk Lapierre én als rijder in de populaire Enduro World Series…  

 

Ongekend talent

Als fietser was Nicolas een ongekend talent. De prijzenkast werd vanaf zijn jeugd al gevuld met wereldtitels, Europese titels en nationale titels. Bij zijn overgang naar de elites werd deze lijn moeiteloos doorgezet. Van 1995 tot en met 2002 behaalde hij ieder jaar de wereldtitel met uitzondering van het jaar 2000. Na zijn afscheid van het Downhill World Cup-circuit in 2002, was hij actief in de autorallysport en ook daar liet hij zich zien. 

 

ET

Zijn bijnaam in zijn downhill-periode was ET. Deze bijnaam had hij te danken aan zijn spectaculaire manier van afdalen. 

 

Lapierre fietsen

Naast zijn actieve rol in de fietswereld is hij ook adviseur bij Lapierre. Lapierre fietsen staan voor kwaliteit, exclusiviteit en hoogwaardige technologie. Al meer dan 70 jaar combineren ze bij Lapierre innovatie, design, aandacht voor detail en de ervaring die ze hebben opgedaan in de belangrijkste wedstrijden om de mooiste en meest efficiënte fietsen te maken. Ongeacht of je liever op de weg of in het bos rijdt, professioneel of er juist alleen in de vrije tijd op uit trekt, je vindt de perfecte fiets voor jou binnen de ruime Lapierre collectie.

De fietsen zijn mede zo goed omdat ze in nauwe samenwerking met fietsteams op hoogste niveau rijden worden getest. Naast de samenwerking met Nicolas Vouilloz heeft het ook een samenwerking met het Team Groupama – FDJ waarmee ze al meer dan 17 jaar intensief samenwerken en bijvoorbeeld de Xelius als de Aircode hebben ontwikkeld.

Lapierre Aircode 700

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

Schaatsen-Sochi-2

Bikejunck van de week: Mark Tuitert

lees meer
Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer