20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

Deze week is Piotr Havik, een talent dat volgend jaar mag uitkomen voor Riwal-Readynez, de Bikejunck van de week. Zijn adem was lang, maar dankzij doorzettingsvermogen en Team Beat Cycling heeft hij de stap naar boven kunnen maken.

 

Piotr, 25 jaar, is geboren in Gouda en heeft al sinds zijn jeugd voor diverse ploegen gereden. In 2014 is hij gestart bij het Rabobank Development Team. Na twee jaar heeft hij de overstap gemaakt naar het Belgische Team3M. Dankzij winst in de Wattmeister Challenge dwong hij een stagecontract af bij Team Katuhsa Alpecin. 

 

Beat Cycling Club

BEAT Cycling Club is opgericht in 2016 en is in die korte tijd uitgedijd naar een respectabele 1800 leden. Het aandeel van professionele renners bestaat uit een baanteam en een wegraceteam op UCI Continental-nivo. Daarbij zien we een aantal opkomende namen maar ook een aantal bekende gezichten in het wereldje. In het baanteam zien we wereldkampioenen Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg, Olympisch medaillewinnares schaatsen Laurine van Riessen en Belgisch wereldkampioene Keirin, Nicky Degrendele. Het wegteam kent onder meer Martijn Budding (voorheen Roompot) en paralympiër en wereldkampioen Daniel Abraham. Er is een heel team aan begeleiders met een keur aan ervaring en beleving. De club heeft zelfs ambassadeurs, zoals bijvoorbeeld oud-renner Bobby Traksel.

 

 

In 2018 maakte Piotr de overstap naar Beat Cycling club. In het Belgische Zottegem heeft hij zijn eerste profkoers in zijn carrière gewonnen. Daarmee werd het ook de eerste profoverwinning van zijn wielerploeg BEAT Cycling Club op de weg.

 

Lees ook BEAT cycling club doet originele kick-off van het seizoen.

 

Riwal-Readynez

Dankzij zijn goede prestaties bij Beat heeft hij belangstelling weten te wekken bij diverse profploegen. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor de Deense ploeg Riwal- Readynez. Wij gaan Piotr in ieder geval volgen en zijn benieuwd naar zijn prestaties in de prof-wereld.

 

 

Door: Laurens Jeurnink

Ook interessant

AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
Bart Brentjens

Bikejunck van de week: Bart Brentjens

lees meer
brandon semenuk header

Bikejunck van de week: Brandon Semenuk

lees meer
ElsVisser_Kona_training

Bikejunck van de week, triathlete Els Visser

lees meer
23962085709_ed8b17619e_b

Bikejunck van de week: Ed Pratt

lees meer