Zwift_3

Binnen trainen, ben je ook fan van Zwift?

Fit, ook in de hefst of winter!

Voor de mountainbikers zijn het ideale omstandigheden deze periode. Lekker biken in het bos op de mooie trails die Nederland te bieden heeft. Maar niet elke wielrenner is meteen ook een mountainbiker, deze groep traint liever binnen op de racefiets en gaat Zwiften. Binnen trainen is niet meer saai, het werkt zelfs verslavend. Wie denkt dat je indoor geen goede resultaten kunt bereiken heeft het mis. Reken er maar op dat je met Zwift goede trainingssessies kunt afwerken.

 

Zwift, wat is dat dan?

Zwift is in een virtuele wereld fietsen tegen andere renners van over de hele wereld. Het is een enorme hype geworden. Om online het meeste rendement uit je trainingen te halen heb je een smart trainer nodig. Deze zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben destijds de Saris H3 getest. Een trainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een smart trainer leest het parcours en past bij bergop de weerstand automatisch aan. Dat betekent gewoon hoogtemeters maken op je zolderkamertje. Met een standaard fietstrainer kun je ook uit de voeten, alleen heb je niet de weerstand als je “omhoog” fietst. Om te kunnen zwiften heb je het volgende nodig:

 

 • Fiets
 • Fietstrainer
 • Cadanssensor en snelheidssensor met ANT+
 • Laptop, pc, tablet of telefooon
 • Ant+ ontvanger

 

Wedstrijd of social rides

Je kunt ook deelnemen aan wedstrijden, die zijn verdeeld in verschillende niveaus. Die races zijn erg pittig! Reken er maar op dat je benen on fire zullen staan. Door deel te nemen in jouw eigen categorie qua niveau hoef je je niet gelijk te meten met de (oud)profs, want ook zij zwiften. Robert Gesink, Laurens ten Dam of Bauke Mollema, je kunt ze allemaal tegen komen in het online wielerspel. Wil je liever niet aan wedstrijden meedoen, dan zijn er ook nog de social rides. Elke dag worden deze georganiseerd. Ben je je aan het voorbereiden op een Gran Fondo of wil je een betere wedstrijdrenner worden? Zwift heeft trainingschema’s die je kunt volgen.  

 

Een virtuele race op Zwift, zo werkt dat!

 

 

Verschillende parcours

Zwift heeft 7 verschillende parcours. Watopia is veruit de populairste vanwege de vele klimmetjes die je kunt doen. Zoals als bijna elk spel, werkt Zwift ook met levels. Die levels haal je door gewoon veel kilometers te maken. Wanneer je bepaalde levels haalt, kun je bijvoorbeeld nieuwe Zipp wielen toevoegen aan je virtuele fiets of een nieuwe outfit.

 

 • Watopia
 • New York
 • London
 • Innsbruck
 • Richmond
 • France
 • Paris

 

In Watopia kun je de Alpe du Zwift rijden. Daar hebben ze de 21 bochten van Alpe d’Huez als inspiratie gebruikt. Vanaf level 12 kun je deze berg bedwingen. Maar je kunt je ook aanmelden bij een race of social ride waar je over de Alpe du Zwift gaat, dan is die voor iedereen toegankelijk. Ben je de Alpe een beetje beu? Het nieuwste parcours van Zwift is gebaseerd op de Tour de France. Op dit virtuele terrein kun je zelfs de Mont Ventoux beklimmen, ga jij voor een PR?

 

Prijs

Aan dit alles zit natuurlijk wel een prijskaartje. Om van Zwift gebruik te maken moet je een abonnement afsluiten van €15,- per maand. De prijs is het zeker waard, omdat je fit de winter uitkomt met al heel wat “hoogtemeters”. Het voordeel is dat je het maandelijks kunt opzeggen. In de zomermaanden zit je er dus niet aan vast.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer