10326_z_CH-Disc-12S-HomePage

Campagnolo Chorus 12 Speed

De nieuwe Chorus groepset is een uitbreiding op het bestaande 12 speed groepen van Campagnolo en is verkrijgbaar in velgrem en schijfrem uitvoering. De nieuwe Chorus 12-speed groepset is verkrijgbaar met de specifieke 48/32 en 11-34 combinaties, geschikt voor degenen die uren op het zadel doorbrengen op zeer divers terrein. Bij de ontwikkeling is gebruik gemaakt van verschillende lichtgewicht materialen en is de achterderailleur opnieuw ontworpen om grotere cassettes te kunnen gebruiken. Samengevat zijn dat de belangrijkste elementen die deze nieuwe Chorus 12-speed anders maken dan de Super Record 12-speed en Record 12-speed groepsets.

 

Remgrepen

De remgrepen hebben dezelfde ergonomische vorm als de remgrepen van de super record; een comfortabele greep. Het bereik van de grepen, die uit aluminium vervaardigd zijn, kun je instellen op de grootte van je hand. Het draaipunt van de greep ligt wat hoger waardoor je de hefboomwerking van de greep vergroot en je met minder handkracht meer remkracht kunt genereren.

 

 

Derailleurs

De nieuwe voorderailleur is reageert directer. Ook moet de nieuwe vorm van de derailleur ervoor zorgen dat je banden tot en met 32mm kunt gebruiken, zonder dat de voorderailleur tegen de band aankomt. Bij de Chorus groepset komt er slechts één achterderailleur die alle drie de cassettes aankan en zowel op een klassieke als een direct mount pat gemonteerd kan worden. De veer bovenaan de derailleur houdt het versnellingsapparaat beter op spanning als je op slecht wegdek fietst.

 

 

Crank

Het nieuwe Chorus-crankstel is veelzijdig; technisch geavanceerd, en vervaardigd uit carbon en heeft een stalen as. Alle drie de kettingbladopties (50/34, 52/36 en 48/32) passen op één crank, maar Campagnolo houdt wel vast aan de twee boutencirkels om de kettingbladen op de crank te bevestigen. Met de 48/32 kettingbladen op het crankstel en de nieuwe 11-34 cassette wordt de Chorus 12-speed Disc groep een mooie optie om een gravelfiets op te bouwen.

 

 

Velgremmen

De nieuwe chorusgroep is verkrijgbaar in velgrem variant en schijfremvariant. De velgremmen zijn verkrijgbaar in direct mount (183 g) of standaard post-mount versies (330 g per paar). 

 

 

Schijfremmen

Bij deze groepset krijg je AFS-schijven met afgeronde randen en de remklauwen met het klassieke Campagnolo-logo. Nieuw voor 2019 is een 140 mm schijf voor, samen met de reeds bestaande 140 mm achter- en 160 mm voor / achterschijven die al beschikbaar zijn.

 

Door: Laurens Jeurnink

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer