COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

De historie van Campagnolo Shamal gaat terug tot 1992. Campagnolo introduceerde toen de eerste versie van het wiel. In de loop van de jaren is dit wiel zodanig verder ontwikkeld dat het is gericht op het verbeteren van prestaties en comfort.

 

 

Nieuw

Deze nieuwe versie van de Shamal is het eerste endurance wiel van Campagnolo. Het wiel heeft een brede binnenvelg die geschikt is voor grotere banden Dit zorgt ervoor dat de rijder maximaal comfort heeft tijdens het racen en bij langere ritten. Het velgprofiel, met een interne velgbreedte van 21 mm, past perfect bij banden van 25, 28 en 30 mm en maakt dit wiel tot de perfecte allrounder, zelfs geschikt voor gravelbanden. Dankzij de 2-Way Fit-technologie zijn de wielen geschikt voor zowel clincher- als tubeless banden. Het gebruik van Campagnolo's gepatenteerde MoMag-technologie zorgt er voor dat er geen spaaknippelgaten in de velg zitten, wat zich vertaalt in een lichtgewicht, stijver wiel. Velglint is dus ook niet nodig bij gebruik van tubeless banden. Onderhoud en reiniging van banden bij het verwisselen ervan is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Carbon

Een andere innovatie is het velgprofiel, gemaakt van High Modulus carbon, en het verschil in hoogte van het voor-/achtervelgprofiel: 40 mm aan de achterkant voor maximale reactie en maximale krachtoverbrenging, 35 mm aan de voorkant voor een zo goed mogelijke controle. 

 

Het wiel heeft aluminium naven met cup-and-cone lagers die zeer licht en degelijk zijn. Dit zorgt voor weinig speling tussen kogellagers waardoor langdurige prestaties worden gegarandeerd. Bij de topklasse USB en CULT naven is het mogelijk om de lagers te vervangen. Hiervoor dien je wel een speciale kit aan te schaffen. 

 

 

 

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid, uiteindelijk één van de belangrijkste eisen van een wiel, wordt gegarandeerd door de wielconstructie en het G3-spaakpatroon, een gepatenteerd Campagnolo-gebruik dat zorgt voor een gelijkmatige en veilige remcapaciteit in alle terreinomstandigheden.

Het Shamal Carbon schijfremwiel is volledig met de hand geassembleerd door een gespecialiseerde Campagnolo-technicus en wordt uitgebreid gestest en gecontroleerd. Deze procedure zorgt voor maximale prestaties en betrouwbaarheid.

 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Selle_Italia_211

Selle Italia Novus Boost Evo

lees meer
Zwift_3

Binnen trainen, ben je ook fan van Zwift?

lees meer
Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer