COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

De historie van Campagnolo Shamal gaat terug tot 1992. Campagnolo introduceerde toen de eerste versie van het wiel. In de loop van de jaren is dit wiel zodanig verder ontwikkeld dat het is gericht op het verbeteren van prestaties en comfort.

 

 

Nieuw

Deze nieuwe versie van de Shamal is het eerste endurance wiel van Campagnolo. Het wiel heeft een brede binnenvelg die geschikt is voor grotere banden Dit zorgt ervoor dat de rijder maximaal comfort heeft tijdens het racen en bij langere ritten. Het velgprofiel, met een interne velgbreedte van 21 mm, past perfect bij banden van 25, 28 en 30 mm en maakt dit wiel tot de perfecte allrounder, zelfs geschikt voor gravelbanden. Dankzij de 2-Way Fit-technologie zijn de wielen geschikt voor zowel clincher- als tubeless banden. Het gebruik van Campagnolo's gepatenteerde MoMag-technologie zorgt er voor dat er geen spaaknippelgaten in de velg zitten, wat zich vertaalt in een lichtgewicht, stijver wiel. Velglint is dus ook niet nodig bij gebruik van tubeless banden. Onderhoud en reiniging van banden bij het verwisselen ervan is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Carbon

Een andere innovatie is het velgprofiel, gemaakt van High Modulus carbon, en het verschil in hoogte van het voor-/achtervelgprofiel: 40 mm aan de achterkant voor maximale reactie en maximale krachtoverbrenging, 35 mm aan de voorkant voor een zo goed mogelijke controle. 

 

Het wiel heeft aluminium naven met cup-and-cone lagers die zeer licht en degelijk zijn. Dit zorgt voor weinig speling tussen kogellagers waardoor langdurige prestaties worden gegarandeerd. Bij de topklasse USB en CULT naven is het mogelijk om de lagers te vervangen. Hiervoor dien je wel een speciale kit aan te schaffen. 

 

 

 

Betrouwbaarheid

Betrouwbaarheid, uiteindelijk één van de belangrijkste eisen van een wiel, wordt gegarandeerd door de wielconstructie en het G3-spaakpatroon, een gepatenteerd Campagnolo-gebruik dat zorgt voor een gelijkmatige en veilige remcapaciteit in alle terreinomstandigheden.

Het Shamal Carbon schijfremwiel is volledig met de hand geassembleerd door een gespecialiseerde Campagnolo-technicus en wordt uitgebreid gestest en gecontroleerd. Deze procedure zorgt voor maximale prestaties en betrouwbaarheid.

 

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer