VAM berg header

Col du VAM- klimmen in Nederland

Wie had dat ooit gedacht; klimmetjes van maximaal 15% in Nederland! Het kan sindskort in Drenthe. Niet over de Hunebedden, maar over een grote afvalberg!

 

VAM-berg

De VAM-berg is sinds medio oktober omgedoopt tot een uitdagend fietsparcours waar fietser een route van 2,1 km kunnen fietsen met diverse klimmetjes en afdalingen erin. En als klap op de vuurpijl zit er zelfs een kasseienstrook in het parcours. Je waant je (heel eventjes) als renner in Parijs-Roubaix.

 

Parcours

Op het fietsparcours van de VAM-berg geldt een eenrichtingsverkeer, kent drie verschillende klimmetjes en één afdaling. Het gemiddelde stijgingspercentage is 10% met op de kasseienstrook en zelfs een stijgingspercentage van 15%. 

 

Vanaf het voorjaar zijn er ook uitdagende routes voor MTB-ers die aansluiting krijgt met het Philipsbos. Tot die tijd mogen MTB-ers uitaard ook gewoon gebruik maken van de reeds bestaande fietsparcours.

 

 

Route

Verdwalen zul je niet op deze berg. Een GPX route is in dit geval dus ook niet nodig. Misschien is een route vanaf een parkeerplaats naar de VAM-berg wel handig wanneer je met de auto komt. Je kunt eenvoudig parkeren bij Boslounge Spier (Oude Postweg 8, 9417 TG  in Spier) of Green Planet (Bultinge 2, 7933 TZ in Pesse). Vanaf daar kun je de GPX route in je fietscomputer volgen naar de VAM-berg.

 

GPX route

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer