header blog synthesis

Crankbrothers lanceert de Synthesis en zo ziet 'ie eruit!

Crankbrothers heeft onlangs een nieuwe wielset gelanceerd en deze is totaal anders dan wat je gewend bent van Crankbrothers. De ontwikkelaars hebben niet voortgeborduurd op de bestaande collectie, maar met een nieuwe blik gekeken naar de wielen en waar je als mountainbiker zoal tegenaan loopt. Daarom komen zij nu met 'Mountain bike's first tuned carbon wheel system'. Omdat ze zo zeker zijn van hun zaak, biedt Crankbrothers zelfs levenslange(!) garantie aan. Natuurlijk met de uitzonderingen daargelaten, maar toch zeker iets opmerkelijks! 

 

Je vraagt je nu misschien af, wat maakt deze wielset nu zo bijzonder? Crankbrothers heeft namelijk onderzocht waar je het meeste baat bij hebt en dit verwerkt in de set. Het bijzondere aan deze carbon wielset is onder andere dat de functie van het voorwiel en achterwiel apart van elkaar zijn benaderd.

 

Stijfheid

Het carbon wheel system houdt onder andere in dat het voorwiel minder spaken heeft dan het achterwiel. En ook de velgbreedte wijkt af. Een breder voorwiel is gecompenseerd met een smaller en stijver achterwiel. Doordat het achterwiel stijver is, heb je een directere overbrenging op de ondergrond. Daardoor zet je sneller af en kun je zo meer snelheid maken. Het voorwiel biedt je betere wendbaarheid en zou moeten zorgen voor meer comfort.

 

 

De Synthesis collectie

De Synthesis is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, Synthesis DH 11, die geoptimaliseerd is om grenzen te overschrijven, de Synthesis E11 biedt juist controle en stabiliteit voor enduro, en de XCT 11 waarmee je op volle snelheid kan gaan en ook precisie biedt. 

 

Crankbrothers profileert met de Synthesis als eerste een 'carbon wheel system'. Of ze echt de eerste zijn, is de vraag. Maar wat wel zeker is, is dat ze iets unieks in handen hebben met deze carbon wielset.

 

Binnenkort vertelt onze Bikejunckie Patrick meer over deze wielset in één van zijn video's. 

 

Voorwiel collectie Synthesis CrankbrothersAchterwiel Synthesis Crankbrothers

Meer lezen? Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

 

Door: Esmee van Vliet  

 

Ook interessant

10600_z_COVER_SITO

Nieuw: Campagnolo Bora WTO33

lees meer
tattoo-crankstel-bikejunckies

De meest opmerkelijke fietstattoos

lees meer
bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer