dag7-2

Dag 7: Utrecht - Parijs

Dag 7, de laatste 144 km, Folembray - Parijs

 

 

Vader en zoon fietsen in een week van Utrecht naar Parijs. Dag 6 eindigde in Folembray. Dit is dag 7, de laatst rit als het goed is maar dan hebben we nog een pittige afstand van 144 km te gaan. Weliswaar met een prettig vooruitzicht: morgen lekker met de trein terug.

 

Lopen

We willen het per se op deze dag volbrengen want de volgende dag zal het gaan regenen en dat is natuurlijk geen mooi einde van een unieke ervaring. We moeten het doen met windkracht 4 uit ZZW, vol tegen dus. Verrassend veel heuvels in dit deel van Frankrijk, samen goed voor 1300 hoogtemeters (!) die we soms lopend op moesten afleggen vanwege onze eerder genoemde 'fijne' tandwielcombinatie.

 

Onveilig

We hebben een stuk van een bestaande route afgesneden, maar moesten dat onmiddellijk bekopen door een flink stuk netjes achter elkaar langs een heel drukke weg te fietsen. Minder gezellig dus maar vooral ook veel minder veilig. Dit is bepaald niet aan te raden.

 

 

Bij een bakker die toevallig met zijn auto stopte hebben we stokbrood en zoete broodjes gekocht.

 

Skyline

Op een lange gravel weg komen we over een heuvel en zien we plotseling aan de horizon de skyline van Parijs. Nog zo'n 35 tot 45 km te gaan. En ach, toen de Eiffeltoren in zicht was, ging het als vanzelf.

 

 

Gered

De laatste 20km tot Bassin de la Vilette voert nog over een geweldig fietspad door een mooie omgeving. Daarna bewegen we ons nog zo’n 10km door de totale gekte en verkeersdrukte van de stad, helemaal fantastisch!

We hebben het gered en volbracht, we hebben 630km gefietst in 7 dagen!!

 

 

Morgen met de Thalys weer snel terug, het regent inderdaad zoals voorspeld in Parijs. 

 

Huishoudfolie

Absoluut een goed tip: de fietsen halen we uit elkaar en pakken ze op het perron in met huishoudfolie. Zo is het formeel geen fiets meer maar een pakketje en mag het gratis mee als gewone bagage! 

 

 

Een tocht als dit is een prachtige ervaring. Als vader, als zoon, maar ook als vriend die het verhaal mocht optekenen. Heb jij plannen zoals deze meerdaagse tocht? Laat het ons weten!

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer