Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

Vandaag is het weer tijd voor de nieuwe bikejunck! Deze week is dat Alex Richardson, de man die in 12 maanden prof is geworden. In dit artikel lees je hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen.

 

Leven voor het fietsen

Op zijn 26e heeft Alex een goede baan als effectenhandelaar, hij heeft hiermee in de stad een goede klantenportefeuille en reputatie opgebouwd. Naast zijn baan heeft Alex 2 kinderen en een vrouw. Het was best een risicovolle keuze om zijn leven om te gooien. Eind mei 2015 koopt hij een fiets en heeft hij één doel : profrenner worden! Hoewel zijn vrouw dit niet als goede keuze zag is Alex er vol voor gegaan. Soms stond hij wel 3 (!) uur voor zijn werk op om te kunnen trainen. 

 

Profrenner

Na al het harde trainen en veelbelovende racewedstrijden krijgt hij een baan aangeboden bij het UCI-wielerteam Peadel Heaven. Hij zette alles opzij en greep de kans op proffietser te worden. 12 maanden na zijn eerste racewedstrijd kreeg hij een contract aangeboden in de 2017 nieuwe wielergroep : BIKE Channel Canyon. Loon na het harde werken voor Alex.

 

Wat doet hij nu?

Nu rijdt Alex bij Canyon DHB - Bloor Homes en fietst hij verschillende tochten. Zo is hij in 2018 2 keer eerste geworden bij de Licoln Grand Prix in Groot-Brittanië en in Maldegem België. 1 keer werd die 3e in de 2e etappe van de Tour of the Reservoir in Groot-Brittanië. 

 

 

Ook interessant

Schaatsen-Sochi-2

Bikejunck van de week: Mark Tuitert

lees meer
Nicolas Vouilloz

Bikejunck van de week:Nicolas Vouilloz

lees meer
Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer