107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

Als we in Nederland denken aan mountainbiken, denken we aan lekker crossen op de Veluwe en leuke, wilde afdalingen maken door het bos. Maar dit is voor sommigen niet genoeg. Daarom hebben wij speciaal voor de liefhebbers onder ons de extreemste trials op een rijtje gezet!    

 

The Yungas Road

The Yungas Road ook wel bekend als “Death Road”, de 65 km lange route in Bolivia, is zeker niet weggelegd voor mietjes. De weg is in 1995 door de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank uitgeroepen tot de gevaarlijkste weg ter wereld en dus ook gelijk de gevaarlijkste trail. Er zijn meerdere herdenkingskruisjes te vinden op de weg van mountainbikers die zijn omgekomen tijdens het maken van deze trail. Maar deze trail blijft nog steeds in trek bij de mountainbikers en staat dan ook nog steeds op menig bucketlists van de sportliefhebbers. In het volgende filmpje is te zien waarom!

 

 

The Cliffs of Moher

Voor de volgende trail blijven we iets dichter bij huis, namelijk in Ierland, hier kunnen we The Cliffs of Moher vinden. Deze trail loopt met pad van nog geen meter breed langs kliffen van zo’n 700 meter hoog, direct boven de wilde Atlantische oceaan. Dit in combinatie met de wilde Atlantische wind maakt deze trail levensgevaarlijk. Maar buiten dit is het een prachtige trail met echt een prachtig natuur. De kliffen zijn namelijk niet alleen populair bij de fietsers, het is ook een echte toeristische trekpleister, de kliffen zijn dan ook een natuurlijk monument in Ierland. Kijk vooral het volgende filmpje om een mooi beeld te krijgen van “The Cliffs of Moher”.  

 

 

Porcupine Rim

'Porcupine Rim' of in het Nederlands 'Stekelvarkenrand' is een trail die we kunnen vinden in de staat Utah, in het westelijke gedeelte van de Verenigde Staten. De 17 km lange trail met een hoogteverschil van 850 meter heeft veel dubbelspoor rotsen, slickrocks en los zand, wat er voor zorgt dat je snel wegglijdt. Dit maakt deze trail gevaarlijk aangezien de trial langs immens diepe kliffen loopt. Buiten dit heb je tijdens de trail een prachtig uitzicht over het rood-oranje spectaculaire gebergte. Daarom is deze trail wereldwijd bekend onder de mountainbikers.

 

 

De Maritieme Alpen

De Maritieme Alpen, een berggebied gelegen in Zuid-oost Frankrijk kent een mooie natuur en is ideaal om te crossen met de mountainbike. Het gebied staat  namelijk bekend om de extreem steile routes naast extreme afgronden. Dit is ook te zien in het volgende filmpje met mountainbiker James Mcknight.

 

 

Galitzenklamm Gorge

Voor de laatste trail gaan we naar Oostenrijk, hier kunnen we namelijk het Galitzenklamm-gebergte vinden. Het gebied staat bekend om prachtige wandelroutes. Die looproutes zijn ook prachtig voor de mountainbikers, al moeten ze natuurlijk wel een beetje oppassen voor voetgangers. De routes lopen door prachtige stukken wilde natuur met kloven en watervallen. Zo is dit ook mooi te zien in het volgende filmpje van een paar mannen die het avontuur aandurfden met hun tweewielers.

 

 

Wat denk je, krijg je de bibbers van deze beelden of kan je niet wachten om ze van de bucketlist af te kunnen vinken?

 

Door: Jouke Markesteijn

 

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer