smart-watch-821565

De nieuwste fietsgadgets

Wij Nederlanders zijn natuurlijk allemaal dol op fietsen, maar een ander ding waar we wel pap van lusten zijn die nieuwste gadgets en snufjes die het leven een stuk makkelijker of leuker maken. Daarom hebben wij speciaal voor jou de allernieuwste gadgets op het gebied van fietsen voor je uitgezocht!

 

Saris MP1 Infinity Motion Platform

 

 

 

We beginnen met het nieuwste product van Saris, wat zeker in deze tijden een ideale uitkomst biedt voor het realistisch thuis trainen op je fiets. Saris komt namelijk met het nieuwe infinity motion platform, dit platform zorgt voor een realistische ervaring tijdens het thuis trainen. Het slimme systeem beweegt met je bewegingen mee. Dit zorgt niet alleen voor een veel realistischere ervaring maar ook voor veel meer comfort. Het mooie aan het platform is dat hij universeel is, dus je hoeft niet per se een Saris trainer te hebben.

 

Omdat het product zo innovatief is en het thuis trainen een totaal andere wereld in blaast, is dan ook de reden geweest voor de RAI-vereniging om het platform van Saris de "Fiets innovatie award 2020" toe te kennen.

 

 

Cratoni Smartride helm

 

 

 

Het volgende product komt van de Duitse helmen fabrikant Cratoni. Cratoni kwam namelijk met de ideale oplossing voor de speed pedelec. Het was je waarschijnlijk nog niet ontgaan dat sinds 2017 voor de speed pedelec regels gelden en dat het verplicht is een goedgekeurde helm te dragen. Cratoni speelde hier goed op in door een innovatieve helm op de markt te brengen.

 

De gemiddelde speed pedelec bereikt een topsnelheid van 45 Km per uur en het is daarom ook niet heel veilig om met zulke snelheden nog je hand uit te steken. Daar heeft de fabrikant goed op ingespeeld. In de helm zijn namelijk richtingaanwijzers ingebouwd en beschikt zelfs over een remlichtfunctie. Je kan de lichten bedienen met de meegeleverde afstandsbediening die je kan bevestigen aan je stuur. De helm is zelfs zo slim dat wanneer je hem hebt gekoppeld via bluetooth aan je smartphone, hij een crash kan detecteren en een sms bericht kan sturen.

 

Dit is nog niet alles, want buiten al deze veiligheidssnufjes, heeft hij ook nog heel wat andere leuke functies. Het is dus mogelijk om de helm te koppelen met je smartphone via bluetooth, zo kan je bijvoorbeeld ook draadloos muziek luisteren of handsfree bellen. De helm heeft zelfs een Walkie talkie functie die je kan gebruiken als iemand dezelfde helm heeft.

 

 

 Meer weten over de regels van speed-pedelec?

 

Bosch Cobi bike system

 

Sinds 1 Juli 2019 mag je zoals je waarschijnlijk al weet niet meer met een telefoon in de hand fietsen, dit kan je zelfs een boete opleveren van 95 euro. Hier heeft Bosch de ideale en veilige oplossing voor gevonden met hun Cobi smarte hub. 

 

Dit systeem biedt de ideale oplossing voor het gebruik maken van je smartphone op je fiets. Je kan heel eenvoudig door middel van de bijgeleverde afstandsbediening en de speciale Cobi app gebruik maken van het navigatiesysteem, fitnesstracking en muziek streamen of handsfree bellen met een bluetooth headphone. Maar het systeem heeft meer leuke functies, zo kan je met de smartphone hub je telefoon opladen. Er is bovendien ook nog een anti-diefstal systeem ingebouwd. Wanneer je je fiets op slot hebt gezet kan je op de app op het slotje klikken en het alarm gaat af als je fiets wordt verplaatst. Met dit systeem kan je van je fiets of e-bike een echte smart bike maken.

 

Hij is verkrijgbaar voor de e-bikes van Bosch ter vervanging van een normale display. Maar hij is ook verkrijgbaar als universele variant voor de normale fiets. Ook heb je nog de opties om een slimme voor en/of achter lamp erbij te nemen die ook weer volledig via het systeem te bedienen is.

 

 

Garmin varia fietsradar achterlicht

 

We zijn helaas alweer aangekomen bij de laatste gadget, maar zeker niet de minst interessante. De makers van Garmin, bekend van hun navigatiesystemen hebben namelijk van het achterlicht een totaal nieuw innovatief product gemaakt. Het slimme achterlicht registreert achteropkomende voertuigen en het licht signaleert de bestuurder automatisch. Wanneer je het lampje koppelt met je Garmin edge 1000 Gps-computer krijg je een melding als er iemand achter je nadert en met welke snelheid. Garmin hoopt hiermee de veiligheid van sportfietsers te waarborgen.

 

 

 

Door: Jouke Markesteijn

 

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer