Screen Shot 2018-11-07 at 16.39.08

De nieuwste versie van de Cannondale Habit, zo ziet hij eruit!

Cannondale heeft op 9 oktober 2018 de nieuwe versie van de Cannondale Habit gepresenteerd. En heel eerlijk gezegd werd het ook wel weer tijd voor vernieuwing want het was alweer 3 jaar geleden dat de laatste versie van de Cannondale gepresenteerd werd. In deze nieuwe versie is bijna niets meer hetzelfde als zijn voorganger. 

 

 

De nieuwe cannondale Habit

 

 

De nieuwe Cannondale Habit heeft alle elementen voor de trailbike, 29’’ wielen met brede banden en veel grip, 130 mm vering voor en achter, een kleine stuurhoek van 66° en een chip flip om de wielen kunnen vervangen voor 27,5’’ wielen. Daarnaast heeft hij een breed stuur en een korte stuurpen. De Habit is verkrijgbaar in carbon, carbon/aluminium en in volledig aluminium. Verder is de trailbike verkrijgbaar in de maten XS – XL.

 

Proportional response

De grootste verandering is de ‘’proportional response’’.  De proportional response is gemaakt om een betere fiets te maken die een betere ervaring biedt, ongeacht de grootte. Dit hebben ze gedaan door te kijken naar elke individuele fietsmaat en naar het eigen rijgedrag van de fietsers. Cannondale heeft dit onderzocht door verschillende fietsers op pad te sturen met sensoren, welke werden bevestigd op de fietser en de fiets. Hierdoor werden de prestaties van de suspensie gemeten tijdens het klimmen en dalen. Aan de hand hiervan heeft Cannondale de Proportional response ontwikkeld, zodat iedereen nu meer controle en plezier heeft op de fiets.

 

Meer lezen? Crankbrothers lanceert de nieuwe Synthesis

 

Geschreven door: Joost van Milligen

 

 

 

 

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer