smoothies-2253430_960_720

Deze drankjes helpen jou sneller te herstellen

Op het gebied van sportvoeding en -drank vinden er tegenwoordig allerlei ontwikkelingen plaats maar wist je ook dat sommige drankjes - die je waarschijnlijk gewoon in huis hebt - ook dienen als hersteldrank? Het zijn niet de meest voor de hand liggende drankjes die je zou drinken na het sporten maar als je leest wat ze met je lichaam doen, dan sta je perplex.

 

Augurkensap 

Wat doe jij als de augurken op zijn? Gooi je het sap weg? Zonde, hieronder lees je genoeg redenen om dat niet meer te doen. Onderzoeken hebben aangetoond dat dit echt een wondermiddel is voor sporters.

 

Er is zelfs een bedrijf dat het drankje op de markt heeft gebracht. Dan moet het wel heel goed zijn. De werking zit ‘m voornamelijk in het azijnzuur, dat volgens onderzoeken een signaal naar de hersenen stuurt om je spieren te laten ontspannen. Het werkt goed tegen spierkrampen, helpt je lichaam vocht aan te vullen en geeft je energie. 

 

Het sap zit vol met antioxidanten, vitamine C en E, die allen zorgen voor een goed immuunsysteem. Augurkensap bevat ook natrium, dat helpt om het vocht tijdens en na de training vast te houden. Het helpt ook je glycogeenvoorraad aan te maken en geeft je daardoor meer energie.

 

Heb je een intensieve training op de planning staan en wil je kramp voorkomen? Probeer het dan eens uit!

 

 

Kokoswater

Kokoswater is eigenlijk al jaren hip in de sportwereld maar wat doet dit drankje eigenlijk met je lichaam?

 

Het drankje bevat heel veel vitamines en mineralen die goed zijn voor je lichaam. Kokoswater is rijk aan kalium, magnesium, natrium, ijzer en koper. Het is bewezen dat kokoswater zeer effectief is voor het herstel van je vochtbalans maar minder geschikt is om je meer energie te geven. Het verlaagt de cholesterol en de bloeddruk en werkt ook nog eens ontstekingsremmend. Bovendien is gebleken dat het zorgt voor minder maagklachten.

 

Het drankje bevat weinig koolhydraten om je voldoende energie te geven voor herstel van de glycogeenvoorraad. Dus kokoswater kan beter gebruikt worden om de vochtbalans te herstellen tijdens lichte en matige inspanningen. Voor intensieve trainingen zal het niet genoeg zijn om je energie te geven net als sportdrank maar alleen dienen als een natuurlijke lekkere dorstlesser.

 

 

Kersensap

Zure kersensap werkt ontstekingsremmend en bevordert je herstel na inspanning omdat het drankje vol zit met anti-oxidanten. Bovendien is het een gezonde manier van pijn bestrijden. Al met al een lekkere en ook nog eens een gezonde optie na een intensieve training.

 

Door: Sevilay Bakkal 

 

 

Ook interessant

Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer
cyclist-1537843_1920

Voorkom een hongerklop

lees meer