didi-tour_de_magellan_Rennen_Teil2_ss-2

Dieter Senft, kunstenaar in duivelskleren

Als je de afgelopen jaren de Tour de France een beetje hebt gevolgd, kan onze Bikejunck van deze week je eigenlijk niet zijn ontgaan. De Duitse wielergek Dieter Senft (of: Didi, El Diablo, Devil of the Tour de France) is al een generatie lang te bewonderen geweest langs Tour-etappes maar ook langs de Giro-route en diverse kleinere koersen in Europa. Steevast uitgedost in zijn duivelspak van zwartrode lycra, hoorntjes op z’n hoofd en drietand in de hand.

 

Fanatiek

Vermoedelijk was hij een van de eerste wielerfans die zich ging uitdossen. Kenmerkend zijn z'n sprong op de plaats, wild zwaaiend met een toepasselijke drietand. Tegenwoordig rennen er vele idioot verklede mensen mee met renners, veelal bergop tussen vele andere wildgeworden toeschouwers, maar er is een belangrijk verschil met Didi: hij posteert zich op wat rustigere stukken, rent niet uit zelfzucht mee, brengt de renners niet in gevaar door al rennend selfies te maken of in de weg te hollen. De meeste rijders in het peleton kennen hem wel en kunnen hem wel waarderen. 

 

 

Uitvinder of kunstenaar

Dat Didi niet alleen fanatieke supporter is, blijkt uit zijn talrijke creaties op fietsgebied die zelfs wereldrecords werden. Zo maakte hij al eens de langste eenpersoonsfiets (met meer dan 2 wielen), de langste fiets zonder extra steunwielen, de grootst rijdbare fiets (wielmaat 3 meter) en de kleinste 3-persoons tandem (tridem van 83 cm lang). En als kunstenaar bouwde hij al eens de grootste mobiele gitaar en een verrijdbare miniatuur van de Eiffeltoren uit fietsframes.

 

 

Gezondheid

Deze echte Bikejunck is inmiddels 67 jaar en zou allang om medische redenen stoppen met zijn fratsen als koersduivel maar ook het satansbloed kruipt waar het niet gaan kan. Heeft iemand van jullie hem al eens gezien of ontmoet? Stuur je foto!

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

Conor-Mcgregor-Fifty-One-Bikes-Of-The-Bike-1-1

Bikejunck van de week: Ultimate Fighting Champion Conor McGregor

lees meer
maxresdefault

Bikejunck van de week: Kenny Belaey

lees meer
MTBmuseum

Van hobby naar je eigen MTB museum: Jeroen van Roekel is de Bikejunck van deze week

lees meer
Alex Richardson

De bikejunck van de week : Alex Richardson

lees meer
AnnaVanderBreggen_WK2019

Anna van der Breggen: Koningin van de Ardennen en Bikejunck van de week

lees meer
Hennie Kuiper Milaan San Remo

Hennie Kuiper, kampioen wilskracht

lees meer
jasper verkuijl

Bikejunck van de week: Jasper Verkuijl

lees meer
danielle

Bikejunck van de week: Daniëlle Oerlemans

lees meer
20190315_BEATcc_Kickoff2019_DeFietser_0123

Bikejunck van de week: Piotr Havik

lees meer