Campagnolo_group3_day1-129

Dit is de nieuwe Campagnolo 12 speed EPS

Campagnolo 12 speed

Movement 12, de noemer waar Campagnolo haar nieuwe  12 speed groep onder presenteert, staat voor design, snelheid en perfecte schakeling en dat alles met de passie en emotie die we van Campagnolo gewend zijn. Vanaf nu is de Record en Super Record groep ook verkrijgbaar als 12 speed EPS groep met tal van innovatieve snufjes die het rijden nog comfortabeler en sneller maken. Wat is er nou exact veranderd? Wij zetten het op een rijtje.

 

EPS

De 12 speed groepen zijn mechanisch en met EPS (Electronic Power Shift) verkrijgbaar. De accu heeft 10% meer stroomopslag en de EPS v4 (versie 4) kan nu ook ingebouwd worden in het stuuruiteinde of in de onderbuis.

 

 

App

Campagnolo heeft een app ontwikkeld die alles in de gaten houdt. De app geeft bijvoorbeeld aan wanneer je onderhoud nodig hebt, welke versnellingsverhouding je voorkeur heeft en je kunt het schakelsysteem personaliseren zodat je het hele mechanisme naar je hand kunt zetten.

 

Ergopowers

De ergopower remgrepen zijn ontworpen naar de vorm van je hand. Dit zorgt voor meer comfort en dat is lekker tijdens lange duurritten. De duimschakelaars zijn iets groter gemaakt. Het schakelen met de mechanische groep staat toe om 5 versnellingen tegelijk terug of 3 tegelijkertijd op te schakelen. De nieuwe binnen- en buitenkabels bieden minder weerstand en functioneren dus soepeler.

De EPS Disc schijfremuitvoering is slechts 8 mm dikker dan de ergopowers van de mechanische versie. Daarnaast zijn de zuigers met olie compact gehouden. De afstand van de remhendel tot de stuurbocht is ook aan te passen, handig als je wat kleinere handen hebt. De zuiger van de remklauw (140 en 160 mm) heeft een extra magnetische veer gekregen waardoor de remmen niet meer aanlopen.

 

Crankset

De aerodynamische crankset is opvallend stijf en licht en zorgt voor een nauwkeurige schakelbeweging zelfs onder hoge belasting. Er wordt gebruik gemaakt van het UltraTorque systeem waarbij de bevestigingsbout aan de niet-tandwielkant wordt gemonteerd.

De cranksets zijn beschikbaar in de volgende verhoudingen 50 – 34 / 52 – 36 en 53 – 39. De cranklengtes zijn verkrijgbaar in 165mm / 170mm / 172,5mm en 175mm.

 

Voor-en achterderailleur

Campagnolo maakt gebruik van hun eigen 3D Embrace technologie. Dit houdt in dat de afstand tussen de kooi van de derailleur en het tandwielkransje altijd gelijk blijft en dit zorgt voor optimaal schakelen met de meest ideale kettinglijn. Het bovenste gedeelte van de achterderailleur is van aluminium, zodat deze meer kracht kan opvangen, dit maakt ’m ook stijver. Het onderste gedeelte is vervaardigd uit ultra licht technopolymeer en verstevigd met lange carbonvezels.

De voorderailleur is smaller en dit in combinatie met een dunnere ketting zorgt voor sneller schakelen. Daarnaast corrigeert de EPS derailleur zijn positie automatisch om de ketting vrij te laten lopen.

 

 

Cassette

Er zijn twee varianten cassettes, 11-29 en 11-32. Voorheen werd de cassette gemaakt van titanium. Dit heeft Campagnolo aangepast door te werken met gehard staal.

 

 

Gewicht

Super Record EPS disc: 2497 gram

Super Record EPS rim: 2247 gram

Super Record disc: 2323 gram

Record disc: 2453 gram

Super Record rim: 2041 gram

Record rim: 2213 gram

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer