Kerstboomtrit2018-groep

Dit is Strava als kunstvorm

Je kent ongetwijfeld de routekaartjes van Strava, een logisch gevolg van de activiteit die je deed. Persoonlijk vind ik het leuk om de getoonde route te ontleden om te zien waar iemand precies geweest is. Maar je kan het ook omdraaien: zodanig fietsen dat je route een figuur of tekening wordt. Strava als kunstvorm zeg maar.

 

Kerstboom-route

Deze week was ik op pad met vrienden en vrienden-van-vrienden in Utrecht. Eén van hen had een route bedacht dwars door Utrecht. Aangezien we ’s avonds door de stad heen krioelden, hadden we mooi zicht op de uitbundig versierde gevels en huiskamers. 

 

     

 

Toen we na 2 lekke banden en 34 mistige kilometers weer terug waren, was dit ons routekaartje. De grootste kerstboom van Utrecht. Volgende keer fietsen we de slingers en de lampjes er misschien wel bij in! Ga je mee?

 

Wil jij zelf de route nafietsen? Geen probleem, je vindt hier het GPX-bestand die je kan inladen in je navigatie of smartphone-app.

 

Creatief met Strava

We kwamen nog enkele andere creatieve routes tegen op Strava. Kerstmannen, fietsers, kameel, dinosaurier, zeemeermin, google maar eens op 'funny strava shapes'. En wat dacht je van een leuke tekst?

 

 

Heb jij wel eens een route afgelegd die een mooi routekaartje opleverde? Stuur ons de afbeelding in een reactie! Of, beter nog, plaats je gpx-file in een reactie!.

 

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer