190110_SRAM_Launch-0407

Dit moet je zien: SRAM introduceert 12-speed AXS

Daar is die dan, de nieuwe 12 speed groep van SRAM genaamd SRAM Red eTap AXS. Deze draadloze groep maakt fietsen stiller, schakelen nauwkeuriger en is volledig af te stellen op de wensen van de gebruiker. Dit is de crème de la crème van versnellingsgroepen!

 

 

Wat maakt AXS speciaal?

SRAM eTap kennen we allemaal, draadloos schakelen was een innovatie die inmiddels compleet geaccepteerd is in de wielerwereld. Maar SRAM eTap AXS (uit te spreken als access) is stiller, nauwkeuriger en soepeler.

 

X-range

De nieuwe groep heeft een verbeterde tandwielverhouding die de renner een groter bereik geeft en waarmee je soepeler kunt schakelen. Daarnaast kun je middels een app de afstellingen helemaal personaliseren en zorgt de groep voor de meest efficiënte verhouding voor een beter rendement. 

 

Dubbel

Waar we ook even bij stil willen staan is het feit dat de dubbel uit één stuk aluminium is vervaardigd. Dit levert natuurlijk diverse voordelen op: stijver, betere overbrenging, lichter en nauwkeurig schakelvermogen. Een powermeter is ook mogelijk, deze is geïntegreerd in het tandwiel en meet het vermogen zowel links als rechts.

 

 

Orbit demper

Bij de ontwikkeling van de nieuwe groep hebben ze ook rekening gehouden met rijden op oneffen terrein. De Orbit demper zorgt er voor dat de ketting altijd op de juiste spanning blijft staan zodat schakelen op ruig terrein of in een sprint altijd soepel verloopt. Het Orbit systeem is toepasbaar voor 1x en 2x aandrijving. 

 

 

Flattop ketting

Wat ook direct opvalt is het design van de ketting. Dit design wordt door SRAM Flattop genoemd en bij het zien en voelen van de ketting begrijp je direct waarom voor deze naam gekozen is. De kettting is aan de bovenkant afgevlakt en is smaller dan de normale ketting. Reden hiervoor is dat de afstand tussen de tandwielen kleiner zijn gemaakt. De ketting maakt minder geluid en zorgt voor nog nauwkeuriger schakelen.

 

 

Connected

De eTap techniek is draadloos. Maar nieuw bij de AXS technologie hoort de speciaal ontwikkelde app. Met deze app kun je de componenten personaliseren zodat de fiets precies is afgesteld op de gebruiker. Daarnaast kun je op de app de prestaties analyseren en geeft het aan wanneer de fiets weer onderhouden moet worden.

 

 

SRAM Eagle AXS

Vanaf april zal de AXS techniek ook beschikbaar zijn voor MTB onder de noemer SRAM Eagle AXS. 

 

Ook interessant

Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer
fiets van de zaak

Fiets van de zaak

lees meer
Alpes_Road_4

Wanneer heb je sportdrank nodig?

lees meer
DTSwiss1501SplineOne_Carbonized

Dit zijn de nieuwe MTB wielen van DT Swiss!

lees meer