microphone-2618102_1920

Dit zijn goede podcasts over wielrennen!

Er wordt veel thuis gewerkt in deze tijd, dan kun je het onderlinge contact met je collega’s gaan missen. Normaal kijk je al veel naar je computerscherm maar nu helemaal omdat we allemaal contact hebben via Skype of een andere manier om elkaar digitaal te zien. Maar elk nadeel heeft zijn voordeel en visa versa. Je hoeft dus geen rekening te houden met anderen als het om de radiozender gaat, dit bepaal je lekker zelf. Of misschien zet je wel een goede podcast op, waar er echt heel veel van zijn. Zo ook over wielrennen.

 

In het wiel

Deze podcast wordt gehost door Hidde van Warmerdam en journalist Thijs Zonneveld. Ze nemen je mee in de wereld van de renners of ze hebben bekende gasten die wielerfan zijn en graag over deze hobby praten. In het vragenuurtje komt er veel aan bod, vaak ook een kijkje achter het leven van deze wielrenners. In de laatste podcasts hebben ze veel renners van Jumbo Visma geïnterviewd. Erg leuke podcasts!

 

Live Slow Ride Fast

Live Slow Ride Fast is de slogan van Laurens ten Dam, die heb je vast weleens ergens voorbij zien komen. Het is zijn merknaam geworden en breidt dit steeds verder uit. Samen met één van zijn beste vrienden Stefan Bolt maakt hij deze podcast. Er passeren allerlei onderwerpen de revue, bijv 320 km avontuur op een gravelbike ‘’Dirty Kanzalled” en ‘’de fiets ontleed’’. Zeker de moeite waard om te luisteren.

 

Leesvoer tijdens Corona

 

Kop over kop

Eurosport is niet alleen van het uitzenden van wielerwedstrijden of grote rondes maar ze hebben ook hun eigen podcast. Host Sander Valentijn bespreekt samen met de Eurosport commentatoren, oud-renners in wisselende samenstelling,  over al het nieuws uit het peleton. Ze blikken terug of vooruit op wat er komen gaat.

 

Arriere de la course

Een uur lang over wielrennen praten. Michel Beemster, Wilco Kenter en Peter Koning zijn echte wielergekken die geen koers missen vanaf hun eigen bank. Uit die beleving bespreken ze ook alle ins en outs van de koers met oud-profs en journalisten.

 

Tweewielers

Herman van der Zandt en Martijn Hendriks, bekend van de NOS, bespreken alles over de racefiets en hun ervaringen. Hoe kun je bijv. efficiënter trainen en moet ik perse een fietsmeting doen? Ze bespreken echt van alles met nuttige info die voor ons als wielrenners altijd van pas komt. Je kunt zelf ook vragen insturen.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer