FA19

Fiets Innovatie Awards: Dit zijn de kanshebbers!

Tijdens Bikemotion worden de Fiets Innovatie Awards al weer voor de 14e keer uitgereikt. De Fiets Innovatie Awards zijn een initiatief van de RAI vereniging. De vakjury heeft uit de 26 inzendingen 5 producten geselecteerd die kans maken op de felbegeerde prijs.

 

AGU – Deep Winter Jacket Essential Heated

Dankzij de geïntegreerde elektrische warmtepanelen is een koud gevoel verleden tijd. Met de ingebouwde knop kan de fietser de temperatuur van zijn jas aanpassen aan de hoeveelheid beweging. De lichaamstemperatuur is dus makkelijk te regelen. De jas is uitgevoerd met elektrische verwarming op borst en rug en kan verwarmen op 3 instellingen voor maximaal 6 uur. Ook is de jas voorzien van een USB-batterijpakket.

 

Brompton Electric

Een slimme elektrische vouwfiets waarbij gebruikersgemak, gelijkmatige ondersteuning door de motor en een mooie afwerking van alle componenten in het oog springen. De accu is geïntegreerd in een handig afneembare schoudertas voor maximale ergonomie en gewichtsverdeling. Daarnaast is de E-bike voorzien van features zoals Bluetooth communicatie met een smartphone, USB laadpoort en automatische verlichting.

 

SRAM Red eTAP AXS

Racetechnologie voor profrenners en fietsfanaten, waarbij de draadloze bediening van de 2 x 12-speed drive train in het oog springt. De SRAM eTAP AXS levert een breed bereik met kleinere stappen tussen de versnellingen. De opvallende ‘flattop’ ketting schakelt bovendien directer en is aanmerkelijk stiller. Via de SRAM app is de batterijstatus te bekijken, zijn de instellingen van de elektronische onderdelen te wijzigen en kan de software geüpdatet worden.

Lees meer over de SRAM Red eTap AXS

 

 

Shimano – LAZER CENTURY

Met de Century-helm is het Lazer gelukt om bescherming, comfort, aerodynamica en zichtbaarheid in één concept te integreren. Een van de meest zichtbare vernieuwingen is de unieke Twist Cap, die de helm in één handomdraai van een volledig geventileerde helm in een aero-helm verandert. Ook heeft de Century een (oplaadbaar) LED-achterlicht. Daarnaast heeft de Century interne ventilatiekanalen die de luchtstroom actief door de helm leiden en daarmee het draagcomfort verhogen.

 

TrueKinetix – TRUEBIKE

De eerste gerobotiseerde indoor trainingsfiets die voor 100% de ervaring van de wegweerstand van het buiten fietsen naar binnen brengt. Dit kan in trainingsefficiëntie een verbetering van 20-30% opleveren bij het indoor trainen. Dit wordt gerealiseerd door het gebruik van slimme algoritmes, hoogfrequente metingen en hoge processorsnelheden.

 

JURY

De fietsen worden door een deskundige en onafhankelijke jury beoordeeld. De vakjury bestaat uit experts van de redactie Tweewieler, NieuwsFiets, Fiets, ANWB Media, een ervaringsdeskundige, een ontwerper en RAI Vereniging.  Voor de beoordeling van de inzendingen kijkt de jury naar – technische – vernieuwing.  Zij richt zich daarbij op totaal nieuwe producten, vernieuwde producten, nieuwe werkingen of effecten en een combinatie van producten die tot een nieuw resultaat leiden.

 

VERKIEZINGEN

RAI Vereniging organiseert de Fiets Innovatie Awards voor de 14e keer. De Fiets Innovatie Awards zijn in het leven geroepen om nieuwe producten en toepassingen op het gebied van fietsen extra onder de aandacht te brengen van het publiek en productvernieuwing te stimuleren. Daarnaast wil RAI Vereniging extra aandacht vestigen op het belang van deze innovaties voor de ontwikkeling van de fietsbranche.

 

Door: Laurens Jeurnink

(Bron: Fietsaward.nl)

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer