desert-496157_960_720

Fiets op het prachtige eiland Boa Vista!

Wil jij heerlijk op vakantie waar je kan relaxen? Dan is het Kaapverdische eiland Boa Vista een paradijs waar veel te beleven valt. Denk aan activiteiten zoals mountainbiken, snorkelen, mooie bezienswaardigheden en nog veel meer.

 

Boa Vista is het derde grootste eiland van Kaapverdië en bevindt zich in het Oosten.
De naam van het eiland is Portugees en staat voor ‘’mooi uitzicht’’.

 

E-bike tour

Tijdens de E-bike tour waarbij je het eiland aan het verkennen bent, fiets je door de Boa Vista dorpen, stranden en duinen. Het terrein, wat Boa Vista zo mooi maakt, maakt het ook een uitdagende fietsrit. Je vindt er alles, van grote heuvels tot zacht zand. Met grote wielen en elektrische hulp kom je moeiteloos door de tour heen. Dus no stress, waar het eiland ook bekend om staat.  Aan het begin van de fietstour krijg je een betrouwbare helm en veiligheidspakket om je extra veilig te voelen tijdens de fietstour. Er nemen maximaal 6 personen deel aan deze rit.

 

E-Fatbike1

Tijdens de tour fiets je op een E-fatbike. Wat is een fatbike nou eigenlijk? Fatbikes zijn gewoon normale mountainbikes maar dan met enorme banden. Naast de leuke uitstraling van de banden hebben ze ook voordelen. De enorme banden vangen de klap op die de vering normaal zou incasseren. En door de breedte van de banden heb je veel grip op elk ondergrond. De keuze voor een elektrische of niet elektrische fatbike is afhankelijk van het gebied waar je wilt gaan fietsen. Dus als je op zand wilt gaan fietsen zoals in de Deserto de Viana, dan is het een aanrader om voor een E-fatbike te kiezen.

 

Route

De tour start vanuit het centrum van het hotel Iberostar. Er wordt gefietst richting het dorp Rabil waarbij de fietser de pottenbakkerij bezoekt en daarna de plaatselijke kerk kan bezichtigen. Na een drankje gaat de route verder richting het dorp Fundo de Figueiras. Daar vind je allemaal kleine winkeltjes, kleine restaurantjes en de Church of Saint John. Het is een vrij simpele kerk maar voor Kaapverdische begrippen een redelijke grote. Zeker als je weet dat er in het dorp nog geen 250 mensen wonen. Na het dorpje Fundo de Figueiras kom je langs een woestijnlandschap genaamd Deserto de Viana. Als je een Liefhebber bent van woestijnlandschappen ga je het zeker naar je zin hebben tijdens de tour door de woestijn. De Deserto de Viana vormt een prachtig landschap van voornamelijk witte zandduinen. Hier en daar staan fraai door de wind vervormde bomen en struiken. De woestijn is 10 bij 15 km groot en beslaat daarmee een groot gedeelte van het eiland. Na een rit van ongeveer 2 uur kom je terug bij je hotel waar je weer heerlijk verder kunt met relaxen, want het blijft Kaapverdië.

 

De Deserto de Viana is een zandwoestijn in het noordwestelijke deel van het eiland Boa Vista, Kaapverdië.

 

 

Door: Jermo Islek

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer