fiets van de zaak

Fiets van de zaak

Een fiets van de zaak heeft veel voordelen. Ideaal om de files te vermijden, te bewegen en te genieten van de buitenlucht. Bovendien draag je een steentje bij aan een beter milieu. Sinds 2020 is het makkelijker en betaalbaarder om een fiets, e-bike of een speed pedelec van de zaak te regelen. Wij hebben de opties voor jou op een rijtje gezet.

 

Bedrijfsfiets leasen

Een nieuwe (elektrische) fiets is een goede investering maar niet goedkoop. Als je voor een fiets van de zaak gaat betaalt je werkgever de leasekosten waardoor het voor jou aantrekkelijker wordt om een kwaliteitsfiets te nemen. Je kan privé en zakelijk onbeperkt fietsen doordat de overheid het leasen sinds 2020 aantrekkelijker heeft gemaakt. Zo hoef jij geen fiets aan te schaffen en vaak zijn de onverwachte kosten zoals reparatie en onderhoud inbegrepen. Als je werkgever de leasekosten voor zijn rekening neemt, betaal jij alleen belasting over 7% van de adviesprijs als bijtelling op het inkomen.

 

Verdeling kosten

Het kan zo zijn dat je werkgever een eigen bijdrage vraagt voor privégebruik. Op deze manier worden de kosten tussen jou en je werkgever verdeeld. Die eigen bijdrage betaal je vanuit je bruto- of nettoloon. Ongeacht de hoogte van je eigen bijdrage zal in ieder geval 7% van de adviesprijs van je fiets bij je inkomen worden opgeteld. Over dat deel betaal je dus belasting.

 

Voor ondernemers

Heb jij een eigen zaak of ben jij een ZZP’er?

 

Als ondernemer is het ook mogelijk om een fiets te leasen met een vaste bijtelling van 7%. Je betaalt dan meer inkomstenbelasting omdat dit bedrag bij je winst of inkomen wordt opgeteld. De kosten van de fiets van de zaak voor onderhoud, eventuele afschrijvingen en verzekeringen worden dan wel van de winst afgetrokken.

 

Private lease

Private lease is ook nog een optie als de bovenstaande vormen bij je werkgever niet mogelijk zijn. Door het vaste maandbedrag weet je precies waar je aan toe bent. Het scheelt per aanbieder of onderhoud en reparatievergoedingen inclusief zijn, dus let hier goed op.  

 

Ga jij ook voor een fiets van de zaak?

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Selle_Italia_211

Selle Italia Novus Boost Evo

lees meer
Zwift_3

Binnen trainen, ben je ook fan van Zwift?

lees meer
Van Nicholas Ventus 3Al-2.5V Titanium

Titaniumspecialist Van Nicholas presenteert de geheel vernieuwde Ventus racefiets

lees meer
DTSwiss_Keyvisual_ARC_Mediakit_338x190mm_16zu9

DT Swiss lanceert nieuwe wielsets

lees meer
DjinnDecadeofSuper

De nieuwe MTB banden van Schwalbe

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
COVER_FB_2

Campagnolo Shamal Carbon Disc Brake

lees meer
_NDL6541

Dit zijn Vlaamse klimmetjes voor op je bucketlist

lees meer