fiets van de zaak

Fiets van de zaak

Een fiets van de zaak heeft veel voordelen. Ideaal om de files te vermijden, te bewegen en te genieten van de buitenlucht. Bovendien draag je een steentje bij aan een beter milieu. Sinds 2020 is het makkelijker en betaalbaarder om een fiets, e-bike of een speed pedelec van de zaak te regelen. Wij hebben de opties voor jou op een rijtje gezet.

 

Bedrijfsfiets leasen

Een nieuwe (elektrische) fiets is een goede investering maar niet goedkoop. Als je voor een fiets van de zaak gaat betaalt je werkgever de leasekosten waardoor het voor jou aantrekkelijker wordt om een kwaliteitsfiets te nemen. Je kan privé en zakelijk onbeperkt fietsen doordat de overheid het leasen sinds 2020 aantrekkelijker heeft gemaakt. Zo hoef jij geen fiets aan te schaffen en vaak zijn de onverwachte kosten zoals reparatie en onderhoud inbegrepen. Als je werkgever de leasekosten voor zijn rekening neemt, betaal jij alleen belasting over 7% van de adviesprijs als bijtelling op het inkomen.

 

Verdeling kosten

Het kan zo zijn dat je werkgever een eigen bijdrage vraagt voor privégebruik. Op deze manier worden de kosten tussen jou en je werkgever verdeeld. Die eigen bijdrage betaal je vanuit je bruto- of nettoloon. Ongeacht de hoogte van je eigen bijdrage zal in ieder geval 7% van de adviesprijs van je fiets bij je inkomen worden opgeteld. Over dat deel betaal je dus belasting.

 

Voor ondernemers

Heb jij een eigen zaak of ben jij een ZZP’er?

 

Als ondernemer is het ook mogelijk om een fiets te leasen met een vaste bijtelling van 7%. Je betaalt dan meer inkomstenbelasting omdat dit bedrag bij je winst of inkomen wordt opgeteld. De kosten van de fiets van de zaak voor onderhoud, eventuele afschrijvingen en verzekeringen worden dan wel van de winst afgetrokken.

 

Private lease

Private lease is ook nog een optie als de bovenstaande vormen bij je werkgever niet mogelijk zijn. Door het vaste maandbedrag weet je precies waar je aan toe bent. Het scheelt per aanbieder of onderhoud en reparatievergoedingen inclusief zijn, dus let hier goed op.  

 

Ga jij ook voor een fiets van de zaak?

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Sigma Header

Nieuw! Sigma ROX 2.0, 4.0 & 11.1

lees meer
Header_Sram_Rival_AXS

Dit is Sram Rival AXS!

lees meer
SI pro team

Flite Boost Pro Team Kit Carbonio Superflow: Het prozadel waar iedere wielerliefhebber naar verlangt

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Gravelbanden; waar moet je op letten?

lees meer
_DSC0578

Meer vrouwen op de fiets

lees meer
chimp header

Zo zorg je voor een goed gevulde motor op de fiets

lees meer
DSCF1863-min2

Fabian Cancellara ambassadeur voor Selle Italia

lees meer
tires-2328021

Prinses op de erwt of evolutie van je rijstijl?

lees meer
ZIPP_BSS_Header (003)

Maak kennis met de nieuwe collectie van Zipp

lees meer