DJI_0004

Fietsen op Mallorca, echt fantastisch!

Fietsen op het Spaanse Mallorca is echt een aanrader. Een eiland waar je ook heerlijk op het strand of terras kunt vertoeven. Het is ook maar twee uur vliegen, dat is wel te overzien toch? Je kunt je eigen fiets meenemen maar er zijn veel locaties waar je goede fietsen kunt huren. Er is keuze uit tal van hotels en appartementen. Prachtige routes met schilderachtige uitzichten, daar word je mee beloond tijdens of na je inspanning! Namens Abus werden we uitgenodigd om op het eiland te fietsen. Deze ervaring wilden we natuurlijk niet missen.

 

Waarom dit eiland?

Vooral in de zomer is het in de bekende badplaats El Arenal druk, vol met feestvierende jongeren die met een kater op het strand liggen. Aan de oostkant zitten vooral gezinnen met hun kinderen, ver weg van het feestgedruis. In het voor -en najaar heeft Mallorca een heel ander beeld, heel veel sporters waaronder een overvloed aan fietsers bevinden zich dan op het eiland. Niet verwonderlijk want wanneer het kwik in Nederland of elders in Noord-Europa een magere 5 graden aantikt is het op Mallorca al snel 15 tot 20 graden, ideale temperaturen om een duur of intervaltraining te doen. Wanneer je in de Spaanse zon een rondje rijdt heb je de kans dat je zomaar wat profs tegen komt. Vele profploegen komen jaarlijks op Mallorca om hun conditie eens flink aan te pakken. Tijdens deze trainingskampen wordt de basis gelegd voor het nieuwe seizoen.

 

Puig Major

Mallorca kent veel diversiteit qua routes: glooiend of maak je liever echte hoogtemeters? Helemaal vlak rijden gaat natuurlijk niet, we zijn niet in Nederland hé! De langste klim is Puig Major en is 1445 meter hoog. De 15 kilometer lange klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over twee meren die omgeven zijn door bergen en de rest van Mallorca.

 

Lees ook: zoek je een uitdaging met veel hoogtemeters?

 

Cap Formentor

Als je over de vuurtoren van het eiland begint, weet iedere inwoner wel waar het over gaat; Cap Formentor, het noordelijkste puntje van het eiland. Vergeet deze klim niet als je op Mallorca bent want dit is werkelijk de mooiste plek. Begin wel vroeg aan deze klim, op een later tijdstip zijn er namelijk veel toeristen.

 

Cap Formentor

 

Randa

De klim vanuit Randa is veel korter; slechts 5 km met een stijgingspercentage van 6%. Als afsluiter van een mooie trainingsweek kun je kijken of je al profijt van je trainingsuren hebt gehad, volgas die berg op! Op de top kun je lekker uitrusten en heerlijk eten in restaurant Santuari de Cura.

 

Restaurant Santuari de Cura

 

En, krijg je al zin om te fietsen? Het kortebroekenweer is gelukkig in aantocht!

 

Mocht je in de toekomst naar Mallorca gaan, de gpx bestanden kun je hieronder downloaden.

 

Routes

 

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer