AMHG0291[1]

Fietsen voor het goede doel

Als je toch graag op de fiets zit, waarom dan niet tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel? Veel fietsers hebben deze gedachte en zullen zich ook dit jaar weer inzetten voor diverse goede doelen. Ga jij de sportieve uitdaging ook aan? Vele mensen zullen je dankbaar zijn! Dit zijn de 5 grote goede-doelen-tochten op een rijtje:

 

Tour du ALS - 29 mei, Frankrijk

Het motto van tour du ALS is: 'Samen trappen we ALS de wereld uit'. Jaarlijk gaan honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS patiënten de Mont Ventoux beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  

 

Alpe d'Huzes - 2 tot 7 juni, Frankrijk

Misschien wel één van de bekendste goede-doelen-tochten. Bij deze tocht wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 5000 mensen beklimmen op één dag fietsen, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. 

 

Homeride - 23 en 24 juni, Nederland

Voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven is het belangrijk dat ouders altijd dicht bij hen in de buurt zijn. De Ronald McDonald huizen bieden een 'thuis' aan de ouders zodat ze altijd bij hun kind kunnen zijn. Tijdens de homeride wordt er in 24 uur 500 kilometer gefietst om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald huizen in Nederland. 

 

 

Tour for Life - 25 augustus tot 1 september, Italie en Nederland

Op de fiets van Italië naar Nederland, dat is het doel van de Tour for Life. Het is een etappekoers die dwars door Europa gaat. Met deze tocht proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Daniel den Hoed stichting. 

 

Duchenne Heroes - 8 tot 14 september, Frankrijk en Nederland

Duchenne Heroes is een mountainbiketocht die ieder jaar plaatsvindt in september. De deelnemers mountainbiken in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland. Ze leggen zeven etappes af door vier landen en fietsen gemiddeld honderd kilometer per dag. Ze laten zich sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige ziekte van Duchenne de kop in te drukken. Avonturiers die fietsen voor een goed doel, dat zijn de Duchenne Heroes.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer
Productreview_Tubeless

Wat is het verschil tussen Tubeless en Tubeless-ready?

lees meer
100_1121

Tover wat kleur op je wangen

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_1_H

SRAM Eagle breidt haar lijn uit

lees meer