AMHG0291[1]

Fietsen voor het goede doel

Als je toch graag op de fiets zit, waarom dan niet tegelijkertijd geld inzamelen voor een goed doel? Veel fietsers hebben deze gedachte en zullen zich ook dit jaar weer inzetten voor diverse goede doelen. Ga jij de sportieve uitdaging ook aan? Vele mensen zullen je dankbaar zijn! Dit zijn de 5 grote goede-doelen-tochten op een rijtje:

 

Tour du ALS - 29 mei, Frankrijk

Het motto van tour du ALS is: 'Samen trappen we ALS de wereld uit'. Jaarlijk gaan honderden fietsers, hardlopers en wandelaars samen met ALS patiënten de Mont Ventoux beklimmen om zoveel mogelijk geld in te zamelen.  

 

Alpe d'Huzes - 2 tot 7 juni, Frankrijk

Misschien wel één van de bekendste goede-doelen-tochten. Bij deze tocht wordt er geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. 5000 mensen beklimmen op één dag fietsen, hardlopend of wandelend maximaal zes keer de Alpe d'Huez. 

 

Homeride - 23 en 24 juni, Nederland

Voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven is het belangrijk dat ouders altijd dicht bij hen in de buurt zijn. De Ronald McDonald huizen bieden een 'thuis' aan de ouders zodat ze altijd bij hun kind kunnen zijn. Tijdens de homeride wordt er in 24 uur 500 kilometer gefietst om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Ronald McDonald huizen in Nederland. 

 

 

Tour for Life - 25 augustus tot 1 september, Italie en Nederland

Op de fiets van Italië naar Nederland, dat is het doel van de Tour for Life. Het is een etappekoers die dwars door Europa gaat. Met deze tocht proberen ze zoveel mogelijk geld op te halen voor Daniel den Hoed stichting. 

 

Duchenne Heroes - 8 tot 14 september, Frankrijk en Nederland

Duchenne Heroes is een mountainbiketocht die ieder jaar plaatsvindt in september. De deelnemers mountainbiken in zeven dagen van Luxemburg naar Nederland. Ze leggen zeven etappes af door vier landen en fietsen gemiddeld honderd kilometer per dag. Ze laten zich sponsoren door bekenden en bedrijven, met als doel de ernstige ziekte van Duchenne de kop in te drukken. Avonturiers die fietsen voor een goed doel, dat zijn de Duchenne Heroes.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer