fietsnavigatie 2

Fietsnavigatie

Welke navigatie apps zijn het meest geschikt tijdens het fietsen? In dit artikel lees je meer over de beste apps om zo snel mogelijk van A naar B te komen. Fietsroutes plannen, aankomsttijden bekijken en gemakkelijk je bestemming zoeken. Dat kan allemaal met deze apps.

 

Google maps (IOS , Android, gratis)

Iedereen kent deze app, waarschijnlijk staat die al op je telefoon. Dit is de gemakkelijkste navigatie app voor op je telefoon. Vergeleken met de rest van de apps is Google maps het beste in staat om een fietsroute in te plannen. Vul je bestemming in, klik daarna op het fietsicoontje en Google maps geeft je meteen de snelste route. Je ziet ook meteen de afstand en tijdsduur.

 

Wat ook erg handig is aan Google maps, is dat je ook naar nuttige plaatsen kunt zoeken zoals restaurants, bedrijven en ontmoetingsplekken en meteen een route kunt inplannen. Je krijgt altijd de snelste route te zien met nog andere alternatieven. Je krijgt daarbij ook de hoogtemeters in beeld. Voor toerfietsers is Google maps niet interessant omdat je geen GPX-bestanden kunt inladen.

 

Als je een IPhone gebruikt kun je denken dat dit dezelfde app is als Apple Kaarten maar dat klopt niet omdat je op Apple kaarten geen fietsicoontje kunt aanklikken. Dit kan ervoor zorgen dat je naar plekken wordt gestuurd waar je eigenlijk niet mag fietsen. Bovendien klopt de aankomsttijd niet omdat de app denkt dat je gaat lopen en alleen daarom al is het beter om voor Google maps te kiezen.

 

 

 

Route.nl (IOS, Android, gratis) voor dagtochten

Zoek jij leuke dagtochten in Nederland, België en Duitsland? Dan is Route.nl de app die jij zoekt! Route.nl is een gratis fietsroute-app met meer dan 50.000 tochten. De routes variëren van korte uitjes (20 km) en dagtripjes van rond de 70 km tot aan fietsvakanties van wel 700 km. Je routes zijn gebaseerd op het knooppuntennetwerk, zo weet je zeker dat je tocht trefzeker is.

 

Voor de rest is de app zeer eenvoudig te gebruiken. Geef aan waar en hoelang je wilt fietsen en je krijgt meteen honderden suggesties met leuke fietstochten. Zodra je een route hebt uitgezocht, zie je direct informatie over de route, de omgeving en leuke bezienswaardigheden.

 

Voor €9,99 kun je de premium versie kopen. Hiermee krijg je geen advertenties en word je tijdens het fietsen wegwijs gemaakt door de audionavigatie.

 

Naviki (IOS, Android, gratis)

Verander je telefoon in een navigatiesysteem met Naviki. Naviki is te gebruiken voor dagelijks gebruik, vrije tijd, mountainbiken en wielrennen. Naviki vindt altijd de beste routes: dagelijkse, toer en kortste routes. Dat kan zelfs van je huisadres naar Frankrijk zijn, waarbij de reistijd en afstand worden weergegeven. Als je op de fiets stapt, wordt je daadwerkelijke snelheid gemeten en je afgelegde afstand bijgehouden. Je krijgt ook nog een overzicht van alle hoogtes van de route, heel gaaf!

 

Je kan routes op de website van Naviki.org opslaan en documenteren. Bovendien kun je je eigen routes samenstellen op de website en daarna automatisch onder ‘’mijn routes’’ met de app bekijken. Het is wel noodzakelijk om een account aan te maken op de site en hiermee in te loggen op de app zelf. Zo wordt tijdens het fietsen informatie uitgewisseld met de website en de route die je fietst. Zo kom je altijd op een bestemming uit.

 

Vergeet niet een stuurhouder te kopen voor het gebruiken van deze apps. Zo voorkom je een boete van €95.

 

 

Tot slot

Bij het gebruiken van de apps is het belangrijk om te weten dat er veel MB’s aan mobiele data wordt verbruikt. Zo kun je gemakkelijk over je kosten van je belbundel gaan. Bovendien raakt de batterij van je mobiel snel leeg. Houd er dus rekening mee dat als jij een toertocht gaat fietsen van 3 uur, je telefoon dat niet volhoudt. Daarom is het handig om altijd een powerbank mee te nemen, zodat je telefoon altijd opgeladen kan worden. Zo heb je altijd je navigatie bij de hand en kan je vele fietsuren maken!

 

Door: Jermo Islek

 

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer