Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

In Nederland is het onmogelijk om te ontkomen aan regen. Maar toch is het mogelijk om niet zeiknat op je bestemming aan te komen dankzij goede regenkleding. Tegenwoordig is er veel keuze uit verschillende soorten regenkleding. Bovendien heb je hippe kleding waardoor je ook nog een stijlvol op de fiets kan stappen terwijl je wordt beschermd tegen de kou en regen. Wij hebben de belangrijkste items voor jou op een rijtje gezet. Het maakt echter wel uit wat voor type fietser je bent.

 

Verschil tussen waterdicht en waterafstotend

Met waterdichte fietskleding kun je zware stortbuien doorstaan doordat de naden getaped zijn en de rits waterdicht is om het vocht buiten te houden. Het nadeel is alleen wel dat je sneller gaat zweten omdat je lichaamsvocht niet naar buiten wordt getransporteerd. Waterafstotende fietskleding kan wel wat regen aan maar toch is dat afhankelijk van de kwaliteit van kleding en voor welke items je gaat. Als het niet heel hard regent, zullen waterafstotende items voldoende zijn.

 

Regenkleding voor naar je werk of school

Als je fietsend naar je werk of naar school gaat, ga dan voor een waterdichte fietsbroek en fietsjas. Zo weet je zeker dat je droog aankomt op je bestemming. Hou er alleen wel rekening mee dat je kan zweten als het wat warmer wordt.

 

Regenkleding voor fanatieke fietsers

Waterafstotende fietskleding heeft vaker de voorkeur bij fietsers. Dat is eigenlijk niet zo gek omdat je dan minder zweet en toch nog wordt beschermd tegen regen. Ga voor een klein opvouwbaar jasje als het niet zeker is of het gaat regenen. Het jasje kun je zo weer uitdoen als het droog wordt en makkelijk opbergen. Als je weet dat het toch hard gaat regenen ga dan voor een waterafstotend jack. Een goede waterafstotende broek is ook zeker aan te raden.

 

Droge voeten

Droge voeten zijn van essentieel belang. Ga voor goede overschoenen die warm, waterdicht, comfortabel en makkelijk aan en uit te trekken zijn. 

Overschoenen houden jouw voeten droog tijdens een stevige regenbui. 

Warme en droge benen

Je bovenbenen worden het meest en snelst nat tijdens het fietsen. Door een regenbroek aan te schaffen die je bovenbenen beschermen tegen de regen en kou kun je dit tegengaan. Een ander voordeel is dat ze makkelijk aan en uit te trekken zijn. 

 

 

 

 

Houd je hoofd droog

Een waterdichte fietsmuts of koerspet is een goede optie als je er zeker van wilt zijn dat je hoofd droog blijft. Ideaal voor de hele koude dagen, want je warmt er echt van op. Een helmcover is ook nog een optie. Het blijft onder je helm droog terwijl het wel blijft ademen. Een ideaal uitkomst als je het al snel warm krijgt.

 

Door: Sevilay Bakkal 

 

 

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer