ferry-2714075_1920

Fietsvakantie in eigen land

Door de huidige omstandigheden kies je er misschien voor om in de zomervakantie in Nederland te blijven. Misschien had je al een verre reis geboekt of was je van plan om te reizen binnen Europa maar zie je dat niet meer zitten. We weten niet hoe alles gaat lopen maar wist je dat we in ons eigen land ook beschikken over genoeg mooie fietsroutes? Wij lichten een paar mooie fietsroutes voor je uit.

 

Texel

Kies voor een van de mooie Waddeneilanden als je toch het vakantiegevoel wilt ervaren. Er zijn genoeg fietsliefhebbers die kiezen voor eilandhoppen. Zo maak je kennis met de verschillende eilanden, ze hebben namelijk ieder een eigen karakter. Begin dan je tocht bijvoorbeeld op Texel en eindig op Schiermonnikoog. Ook kun je er voor kiezen om de Duitse Waddeneilanden mee te pakken. Tussen de waddeneilanden zijn directe bootverbindingen aanwezig.

 

Texel is een echt fietseiland met maar liefst 140 kilometer aan fietspaden. Je kunt daadwerkelijk het eiland rond fietsen, over de dijken met een mooi uitzicht over de zee. Fiets door de prachtige natuurparken, duinen, polders en het bos. Je kunt natuurlijk ook je eigen routes over het eiland bepalen met behulp van fietsknooppunten. Sinds 2011 beschikt het eiland over een uitgebreid fietsknooppuntennetwerk (57 stuks).

 

 

Limesroute

Wil je naast het genieten van het landschap ook cultuur snuiven? Dan is de Limesroute wellicht iets voor jou. De 200 kilometer lange, bewegwijzerde route langs 40 bijzondere locaties loopt langs de oude noordgrens van het vroegere Romeinse Rijk, tussen Katwijk aan Zee en het Gelderse Berg en Dal. De sporen van de oude grens kunnen bewonderd worden in musea, themaparken en steden. Naast Romeinse plattegronden, zijn er bijvoorbeeld nagebouwde wachttorens te zien, zoals de Castellum Hoge Woerd in Utrecht en Fort Matilo in Leiden. Buiten de culturele bezienswaardigheden valt er veel meer te zien zoals de Noordzee, Oude Rijn, Kromme Rijn en Waal.

 

Fietserpad

Deze route loopt zoveel mogelijk langs de route van het Pieterpad, de beroemdste langeafstandswandelroute. De provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderlande, Noord-Brabant en Limburg die je doorkruist, zorgen voor een gave belevenis. De route bestaat uit 31 afzonderlijke fietstochten. Natuurlijk kun je er voor kiezen om (steeds) een dagje te gaan fietsen maar ook om hem aaneengesloten in meerdere dagen te fietsen. Kies je voor dat laatste, dan leg je meer dan 570 kilometer af!

 

 

Wil je georganiseerd op fietsreis? Er zijn tal van bureaus die zulke reizen aanbieden. Je kan dan kiezen uit arrangementen waarbij je fietst van hotel naar hotel of juist fietst vanuit een vast overnachtingsadres. Dan ben je gelijk verzekerd van een verblijf en een uitgestippelde route maar je kunt dit natuurlijk ook zelf regelen.

 

Veel fietsplezier!

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

SID SL still

Nieuw: Rockshox SID Ultimate

lees meer
Strandrace

Strandrace

lees meer
Z_DeathValley_200220_JG_85A_JG_8602_H

Dit is de basis voor je tijdritcockpit

lees meer
lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer