sea-1281685_960_720

Fietsvakantie in Griekenland

Griekenland is een populair vakantieland onder de toeristen. Als je bereid bent om iets verder te reizen dan is dit een mooi land om op avontuur te gaan op je fiets en te genieten van al het moois wat het land te bieden heeft. Ieder Grieks eiland heeft weer wat nieuws om te ontdekken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de reis te combineren door verschillende eilandjes te bezoeken, eilandhoppen noemen ze dat. 

 

Er zijn in Griekenland zowel veel uitdagende heuvels als vlakke routes te vinden. Hieronder hebben we enkele leuke eilandjes geslecteerd die geschikt zijn om te fietsen: Kos, Rhodos en Corfu

 

Kos

Op dit eiland zijn er super veel mogelijkheden om een fiets te huren. In het noorden van het eiland is het relatief vlak en zijn er veel aangelegde fietspaden te vinden. De rest van het eiland is wat heuvelachtiger maar nog steeds mogelijk om te fietsen. Een leuke route om te fietsen is de route van Kos-stad naar Tigaki. Deze route fiets je langs de kust en is 9 km. Kos-stad beschikt over veel archeologische plaatsen. Als je dus veel van geschiedenis houdt is het de moeite waard om de Johannieterburcht, de Mandrakihaven en de Agia Paraskevi-kerk te bezoeken. Of breng een bezoekje aan Odeon, dit is een Romeinse amfitheater. Zo krijg je een indruk van hoe het in die tijd was. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht op het eiland.

Dat is nog eens cultuur snuiven, maar dan tijdens het fietsen!

 

 

Corfu

Dit eiland is ook zeer geschikt om te fietsen. Fiets langs de azuurblauwe zee, authentieke dorpjes, olijfbomen en de groene heuvels.

Als je een recreatieve fietser bent is het centrale deel van Corfu goed te fietsen omdat het vlakker is. Als je meer naar het noorden gaat merk je meteen dat het gebied heuvelachtiger wordt. En in het zuiden heb je echt een goede conditie nodig om het landschap veel bergachtiger is.

Aan de oostkust ligt de hoofdstad waarbij je veel culturele activiteiten kunt ondernemen. Neem eens een bezoekje aan de Achillejon, het paleis van Sisi, de Oostenrijkse prinses. De kamers bevatten nog de originele inrichting waarbij je nog de Oostenrijkse invloeden ziet.

In Corfu-stad heerst er een sfeer van verschillende volken die hun invloed daar hebben achtergelaten. De invloeden van de Engelsen, de Venetianen en de Fransen zijn er goed merkbaar. 

 

 

 

Rhodos

Dit is het eiland met de meeste zonuren. Rhodos is veel heuvelachtiger ten op zichten van de andere eilanden. Voor mountainbikers is dit dus een ideaal gebied. Het noorden is veel meer geschikt voor de recreatieve fietser omdat het er veel vlakker is.

Het binnenland van Rhodos is erg mooi en er valt er genoeg te beleven. Het is zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Vlindervallei, de Zeven Bronnen en Profitis Ilias. Deze bezienswaardigheden zijn omringd met groene dennenbossen en waterbronnen.

 

 

 

Door: Sevilay Bakkal 

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer