Zwift_3

Fit met Zwift! Hoe werkt het?

Fit, ook in de winter!

Voor de mountainbikers zijn het ideale omstandigheden deze winterse periode. Lekker biken in het bos op de mooie trails die Nederland te bieden heeft. Maar niet elke wielrenner is meteen ook een mountainbiker, deze groep traint liever binnen op de racefiets en gaat Zwiften. Binnen trainen is niet meer saai, het werkt zelfs verslavend. Wie denkt dat je indoor geen goede resultaten kunt bereiken heeft het mis. Reken er maar op dat je met Zwift goede trainingssessies kunt afwerken.

 

Zwift, wat is dat dan?

Zwift is in een virtuele wereld fietsen tegen andere renners van over de hele wereld. Het is een enorme hype geworden. Om online het meeste rendement uit je trainingen te halen heb je een smart trainer nodig. Deze zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben destijds de Bkool Smart Pro 2 getest. Een trainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een smart trainer leest het parcours en past bij bergop de weerstand automatisch aan. Dat betekent gewoon hoogtemeters maken op je zolderkamertje. Met een standaard fietstrainer kun je ook uit de voeten, alleen heb je niet de weerstand als je “omhoog” fietst. Om te kunnen zwiften heb je het volgende nodig:

 

 • Fiets
 • Fietstrainer
 • Cadanssensor en snelheidssensor met ANT+
 • Laptop, pc, tablet of telefooon
 • Ant+ ontvanger

 

Wedstrijd of social rides

Je kunt ook deelnemen aan wedstrijden, die zijn verdeeld in verschillende niveaus. Je hoeft je daarom niet gelijk te meten met de profs, want ook zij zwiften. Mark Cavendish, Laurens ten Dam of Bauke Mollema, je kunt ze allemaal tegen komen in het online wielerspel. Wil je liever niet aan wedstrijden meedoen, dan zijn er ook nog de social rides. Elke dag worden deze georganiseerd. Ben je je aan het voorbereiden op een Gran Fondo of wil je een betere wedstrijdrenner worden? Zwift heeft trainingschema’s die je kunt volgen.  

 

 

Verschillende parcours

Zwift heeft 6 verschillende parcours. Watopia is veruit de populairste vanwege de vele klimmetjes die je kunt doen. Zoals als bijna elk spel, werkt Zwift ook met levels. Die levels haal je door gewoon veel kilometers te maken. Wanneer je bepaalde levels haalt, kun je bijvoorbeeld nieuwe Zipp wielen toevoegen aan je virtuele fiets of een nieuwe outfit.

 

 • Watopia
 • New York
 • London
 • Innsbruck
 • Richmond

 

In Watopia kun je de Alpe du Zwift rijden. Daar hebben ze de 21 bochten van Alpe d’Huez als inspiratie gebruikt. Vanaf level 12 kun je deze berg bedwingen. Maar je kunt je ook aanmelden bij een race of social ride waar je over de Alpe du Zwift gaat, dan is die voor iedereen toegankelijk.

 

 

Prijs

Aan dit alles zit natuurlijk wel een prijskaartje. Om van Zwift gebruik te maken moet je een abonnement afsluiten van €15,- per maand. De prijs is het zeker waard, omdat je fit de winter uitkomt met al heel wat “hoogtemeters”. Het voordeel is dat je het maandelijks kunt opzeggen. In de zomermaanden zit je er dus niet aan vast.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Uw reactie
Uw naam
E-mailadres (wordt niet gepubliceerd)
Opmerkingen
Vul hier niets in a.u.b.
Reacties:
 • Christiaan van Capelleveen
  23-3-2020
  Hoi Raimond, Dat kan via deze link: https://support.zwift.com/en_us/canceling-suspending-your-account-Sky82qONr Volg daarna de stappen.
 • Raimond
  22-3-2020
  Hoe zeg ik mijn abonnement op

Ook interessant

lock-1108549_1920

Bescherm je meest waardevolle bezit

lees meer
ABUS-StormChaser-(9)

Nieuw: ABUS Stormchaser

lees meer
Filip Polc 4

Noem het beestje bij de naam

lees meer
ventoux paaltje

Ride on! Een virtuele Tour de France gaat van start in juli

lees meer
Joachim_Werkplaats_20130806_0051

Spaken: Made by man or machine?

lees meer
tick-482613_1920

Buiten wordt het steeds gevaarlijker

lees meer
Productreview_Tubeless

Wat is het verschil tussen Tubeless en Tubeless-ready?

lees meer
100_1121

Tover wat kleur op je wangen

lees meer
SM_20024_MY21Eagle_GXAllDay_CW_1_H

SRAM Eagle breidt haar lijn uit

lees meer