Zwift_3

Fit met Zwift! Hoe werkt het?

Fit, ook in de winter!

Voor de mountainbikers zijn het ideale omstandigheden deze winterse periode. Lekker biken in het bos op de mooie trails die Nederland te bieden heeft. Maar niet elke wielrenner is meteen ook een mountainbiker, deze groep traint liever binnen op de racefiets en gaat Zwiften. Binnen trainen is niet meer saai, het werkt zelfs verslavend. Wie denkt dat je indoor geen goede resultaten kunt bereiken heeft het mis. Reken er maar op dat je met Zwift goede trainingssessies kunt afwerken.

 

Zwift, wat is dat dan?

Zwift is in een virtuele wereld fietsen tegen andere renners van over de hele wereld. Het is een enorme hype geworden. Om online het meeste rendement uit je trainingen te halen heb je een smart trainer nodig. Deze zijn er in alle soorten en maten. Wij hebben destijds de Bkool Smart Pro 2 getest. Een trainer met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Een smart trainer leest het parcours en past bij bergop de weerstand automatisch aan. Dat betekent gewoon hoogtemeters maken op je zolderkamertje. Met een standaard fietstrainer kun je ook uit de voeten, alleen heb je niet de weerstand als je “omhoog” fietst. Om te kunnen zwiften heb je het volgende nodig:

 

  • Fiets
  • Fietstrainer
  • Cadanssensor en snelheidssensor met ANT+
  • Laptop, pc, tablet of telefooon
  • Ant+ ontvanger

 

Wedstrijd of social rides

Je kunt ook deelnemen aan wedstrijden, die zijn verdeeld in verschillende niveaus. Je hoeft je daarom niet gelijk te meten met de profs, want ook zij zwiften. Mark Cavendish, Laurens ten Dam of Bauke Mollema, je kunt ze allemaal tegen komen in het online wielerspel. Wil je liever niet aan wedstrijden meedoen, dan zijn er ook nog de social rides. Elke dag worden deze georganiseerd. Ben je je aan het voorbereiden op een Gran Fondo of wil je een betere wedstrijdrenner worden? Zwift heeft trainingschema’s die je kunt volgen.  

 

 

Verschillende parcours

Zwift heeft 6 verschillende parcours. Watopia is veruit de populairste vanwege de vele klimmetjes die je kunt doen. Zoals als bijna elk spel, werkt Zwift ook met levels. Die levels haal je door gewoon veel kilometers te maken. Wanneer je bepaalde levels haalt, kun je bijvoorbeeld nieuwe Zipp wielen toevoegen aan je virtuele fiets of een nieuwe outfit.

 

  • Watopia
  • New York
  • London
  • Innsbruck
  • Richmond

 

In Watopia kun je de Alpe du Zwift rijden. Daar hebben ze de 21 bochten van Alpe d’Huez als inspiratie gebruikt. Vanaf level 12 kun je deze berg bedwingen. Maar je kunt je ook aanmelden bij een race of social ride waar je over de Alpe du Zwift gaat, dan is die voor iedereen toegankelijk.

 

 

Prijs

Aan dit alles zit natuurlijk wel een prijskaartje. Om van Zwift gebruik te maken moet je een abonnement afsluiten van €15,- per maand. De prijs is het zeker waard, omdat je fit de winter uitkomt met al heel wat “hoogtemeters”. Het voordeel is dat je het maandelijks kunt opzeggen. In de zomermaanden zit je er dus niet aan vast.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer
AMPP-banner2

Nieuw: Cateye Ampp verlichting

lees meer