Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

Op het moment van schrijven is het zomer maar daar lijkt het enigszins totaal niet op, het regent werkelijk pijpenstelen. Niet echt het weer om een ritje te maken op de fiets, geen zin in een nat pak. Een avondje op de bank hangen is natuurlijk ook geen probleem. Goed om de beentjes te laten herstellen voor de trainingen die op de planning staan. Echt goede tv-programma’s zijn er niet veel meer dus iedereen is verslaafd aan talloze series, films en documentaires. Er zijn natuurlijk óók documentaires over wielrennen. Welke zijn er allemaal? Wij zochten het voor je uit zodat jij vandaag lekker kunt bankhangen.

 

Documentaire Bau en Lau

 

De NOS mocht in 2013 tijdens de hele Tour de France aanwezig zijn bij team Belkin. Wat gebeurde er allemaal achter de schermen? Een zeer interessante documentaire waarbij je ziet hoe diep renners moeten gaan om hun prestatie te volbrengen. Het werd de Tour van Bau en Lau, waar Mollema en Ten Dam echt naam maakten in het peleton.

 

De kasseien van Parijs Roubaix

Eén van de bekendste wielerklassiekers is Parijs Roubaix, een koers vol historie maar bovenal kasseien! Als je langs de kant staat zie je valpartijen, rondvliegende bidons en krakend carbon. Wilfried de Jong reed zelf over deze “kinderkopjes” en gaat op zoek naar mooie verhalen over deze populaire klassieker.

 

De Machinekamer van Tom Dumoulin

Toen Tom Dumoulin nog bij Team Sunweb reed, is er een docu gemaakt in aanloop naar de Giro van 2019. Hoe stomen ze Tom klaar voor zo’n grote ronde? Wat eet hij precies en is het een controlfreak? Er is ontzettend veel voorbereiding nodig om in topvorm aan de start te staan van de Giro. Een documentaire die je niet mag missen.

 

Transit

Laurens Ten Dam heeft een hele mooie carrière gehad. Het begon met het winnen van de Marmotte Granfondo en zijn laatste koers was de Ronde van Lombardije, eentje om niet te vergeten want Bauke Mollema won. Daags na zijn laatste wedstrijd gaat hij Laurens met vrienden op de fiets naar het Toscaanse Lecchi. Van prof naar avonturier!

 

Goede podcasts over wielrennen vind je hier!

 

Icarus

Icarus gaat over een journalist die zelf op zoek gaat naar doping en de regels daarmee probeert te omzeilen. Maar of hem dat lukt is ten tweede. Hij komt geheimen te weten uit de Russische sportwereld die hij beter niet te weten kon komen, opeens zit hij middenin een dopingschandaal. Deze documentaire is een absolute must-see.

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

classics_blog_header_landing

Een race op Zwift, iets voor jou?

lees meer
GRC_DTswiss

Vergeet niet aan je mobiliteit te werken!

lees meer
campagnolo-new-shamal-carbon-db-wheelset-(10)

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0406

De man met de hamer kun je verslaan!

lees meer
dk3r0902_x

Zo hou je nog lang plezier van je velg en rem

lees meer
20180419_RadioKootwijkJanChris_AR_0546

Tubeless: doen of niet?

lees meer
crossfit-534615_1920

Zo krijg je een krachtig lichaam op de fiets

lees meer
bike_Snow

Fietsen in de sneeuw

lees meer
CRWX_Rotorua_SRAM_Guide_Ult_150323_AM_991_H

Tips voor je eerste mountainbike marathon

lees meer