Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

De mtb-routes in Nederland zijn eindeloos, we hebben er zoveel tot onze beschikking. In tijden van Covid-19 is het wel lekker dat je even de natuur in kan. Voor ons als fanatieke mountainbikers is dat echt een zegen. Lekker door het bos, de vrijheid tegemoet. Steile beklimmingen met technische singletracks, daar doen we het voor! Wat voor fietser ben jij? Mountainbike je het hele jaar door of wissel je af met de racefiets? We hebben 3 leuke mtb-routes voor je op een rijtje gezet die je echt een keer zou moeten doen.

 

Route Amerongen

Op de Utrechtse Heuvelrug liggen meerdere routes die je aan elkaar kunt lussen. Eén daarvan is de mtb-route van Amerongen. De route is erg populair, in het weekend zijn er veel fietsers te vinden. We reden dit rondje o.a. op een e-mtb. Technische stukken worden afgewisseld met uitdagende klimmetjes en afdalingen. Vooral het segment "Harry Slinger" zul je onthouden, supergaaf! Om op de Utrechtse Heuvelrug te kunnen rijden is een vergunning vereist, die schaf je aan voor een zeer schappelijke prijs van maar €7,50. Zo kun je het hele jaar door dit prachtige gebied fietsen. Aan onderhoud geen gebrek, de route ligt er echt goed bij.

 

Koffie?

Een goed startpunt is de Proloog. Dit café ligt aan de voet van de Amerongse berg, hier kun je achteraf (wanneer de horeca weer open mag) nog een lekker bakje koffie drinken en een appeltaartje met slagroom nuttigen.

 

  • Plaats: Amerongen
  • Lengte: 18 km
  • Hoogtemeters: 374

 

MTB route Amerongen

 

Download hier de verkooppunten van een vignet

 

Rhenen (Kwintelooijen)

Niet ver van Amerongen liggen de routes van Rhenen. In Rhenen liggen 2 routes, één van 6 km en 3 km. De route die wij gereden hebben is die van 3 km. Dit is misschien wel de meest technische route van Nederland en ligt in het recreatiegebied van Kwintelooijen. Veel sporters vinden hun uitdaging in Kwintelooijen, niet alleen fietsers maar ook hardlopers en bootcampers. De mtb-route is kort maar zwaar. Beginners kunnen dit rondje beter overslaan, goede beheersing van je fiets is op deze track van groot belang. Ben je klaar voor deze uitdaging?

 

  • Plaats: Rhenen
  • Lengte: 3 km
  • Hoogtemeters: 120

 

MTB Route Rhenen Kwintelooijen

 

Op zoek naar een echte uitdaging? Download het gpx bestand van alle routes van de Utrechtse Heuvelrug(183 km)

 

Schoorl

In Noord-Holland vlakbij Schoorl wordt je geconfronteerd met de duinen. De één gruwt ervan en de ander wil niets anders. Met de vele hoogteverschillen is dit absoluut geen “appel-eitje”. De Schoorlse Nok ligt ook op deze route, één van de hoogste duinen van Nederland. De klim is zwaar en je benen zullen vollopen maar de beloning met mooi uitzicht en de snelle afdaling doen dit snel vergeten. Er liggen trouwens ook planken bij de zandstukken, om je het iets gemakkelijker te maken.

 

  • Plaats: Schoorl
  • Lengte: 16 km
  • Hoogtemeters: 304

 

Welke route in Nederland heeft jouw voorkeur?

 

Door: Christiaan van Capelleveen

 

Ook interessant

toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
mtb-dentreek-2

Nieuwe MTB route: Den Treek

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer