bontrager abc

Het ABC'tje van Bontrager. Zo zorgen zij voor extra veiligheid

Wist je dat uit onderzoek is gebleken dat met de invoering van de wintertijd het aantal verkeersongevallen toeneemt? Oorzaak hiervan is dat de avondspits zich voornamelijk in het donker afspeelt. Het is dus van groot belang om goed op te vallen in de verkeersdrukte. 

 

Afgelopen weekend was het weer zover; de klok werd een uur achteruit gezet. De één heeft dit extra uurtje doorgebracht in bed, terwijl de ander misschien wel genoot van een vroege frisse ochtendrit. Maar de wintertijd betekent ook dat het al vroeg donker wordt. Hoog tijd dus om je goed voor te bereiden en jezelf veilig de weg op te helpen.

 

Bontrager helpt

Bontrager is het huismerk van Trek Segafredo en heeft zichtbaarheid hoog in het vaandel staan. Daarom hebben ze het zogeheten ABC in het leven geroepen. De A staat voor 'Altijd aan', B voor 'Biomotion' en C voor 'Contrast'. Dus ben jij een nightrider? Zorg er dan voor dat je je ABC-tje goed voor elkaar hebt!  

 

(A)lways on

Verlichting is altijd een hot topic tijdens het invallen van de schemer. Veel fietser denken alleen tijdens de avond aan verlichting op de fiets. Ooit wel eens gedacht aan dagverlichting? De auto-industrie heeft hier al slim op ingespeeld en het is bewezen dat dit aanzienlijk minder ongevallen oplevert dan voorheen. Waarom dan geen verlichting overdag op de fiets?

 

(B)iomotion

Beweging in het verkeer valt op, dus zorg er voor dat deze onderdelen goed opvallen tijdens je fietstocht. Bontrager heeft daarom de overschoenen, sokken en beenwarmers een opvallende fluoriserende gele kleur gegeven met reflecterende onderdelen. Daarmee val je zowel overdag, als in de avond op.

Benieuwd naar het verschil? Bekijk het filmpje!

 

Video over de Biomotion van Bontrager

 

 

(C)ontrast

Fluoriserende kleding zorgt er voor dat je overdag goed zichtbaar bent. De reflectieonderdelen op de kleding bieden je extra veiligheid in de donkere uren.

 

Video over contrast van Bontrager

 

 

 

Meer lezen? Zo ziet de nieuwe Trek Remedy er uit

 

Geschreven door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

bike-4154156_640

Regels speed pedelec

lees meer
header

De 4 voordelen van een Lefty!

lees meer
20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer