000_Par2513596

Hoe hoort fietskleding te zitten?

Het is één van de belangrijkste onderdelen van het wielrennen, de fietskleding. De vraag is echter: hoe hoort fietskleding te zitten? Dit is voor iedereen verschillend, wel zijn er keuzes die zorgen voor een betere en comfortabele wieleroutfit!  

 

Verschillende keuzes

Er zijn zoveel verschillende keuzes in kleding dat je snel de verkeerde kleding koopt die verkeerd zit en hierdoor kan gaan irriteren. Vooraf moet je dus goed nadenken wat je wel en niet nodig hebt. Hieronder staan een paar keuzes die helpen bij het kiezen van een goede wieleroutfit.

  • Platte naden : Platte naden voorkomen irritatie, dit is vooral van toepassing wanneer er lange ritten worden gereden. Bij korte ritten is de kans op irritatie al een stuk kleiner.
  • De pasvorm : Dit is bij iedereen verschillend, er zijn 3 verschillende pasvormen: strak, regular en loose fit. Iedereen heeft zijn eigen smaak hierin.
  • Functionaliteiten : Welke functionaliteiten zijn er echt nodig tijdens het fietsen? Ook dit is voor iedereen verschillend, de één heeft meerdere zakken nodig terwijl de ander liever zonder op pad gaat. Dit hangt ook af van hoe lang de rit is. Hoe verder de rit, hoe meer voeding er mee gaat.
  • De zeem : De zeem zorgt voor een comfortabele zit. Hoe dikker en steviger de zeem is hoe comfortabeler de rit wordt.

 

Schuren

Het is erg belangrijk dat de kleding tijdens de rit niet gaat schuren. Deze kans is vooral groter bij lange afstandsritten en komt eerder voor bij regular en loose fit dan bij strakke fietskleding.  

 

Omhoog kruipen

Tijdens het fietsen wil je natuurlijk geen last hebben van omhoog kruipende mouwen of een omhoog kruipend shirt. Hiervoor zit er vaak een elastische rand die zorgt dat het goed op dezelfde plek blijft zitten. Dit geldt ook voor de broek.

 

Door : Joost van Milligen

Ook interessant

20200117_Velovollies2020_0202

Dit was Velofollies 2020!

lees meer
Pinion Ghost

Pinion op de MTB

lees meer
Lake mxz304

Unboxing Lake MXZ304 winterschoen

lees meer
Natgeregende fiets

Fietsregenkleding

lees meer
_MG_2604

Warme handen en voeten op de fiets

lees meer
Saris_H3

Unboxing de nieuwe H3 van Saris

lees meer
Wielrennen voor mensen met een beperking

Wielrennen voor mensen met een beperking

lees meer
fietsverlichting

De dag van de fietsverlichting

lees meer
rowtag

Van Nicholas komt met een compleet nieuwe cross-over gravel bike: de Rowtag

lees meer