Holterberg-uitzicht-2

Holterberg: Spectaculaire MTB route over de Sallandse heuvelrug

Wie op zoek is naar een aantrekkelijke MTB route in de regio salland kan zijn sportieve ambities kwijt op de Sallandse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied waarin je je af en toe waant in het buitenland. Een omgeving waar de paarse kleuren van de bloeiende heide worden afgewisseld door dichtbegroeide bossen. deze combinatie maakt van de route een échte aanrader.

 

Route

De route kent twee startpunten: bij het NS station van Holten en het buitencentrum van Staatbosbeheer in Nijverdal. Vanuit daar start de 29 kilometer lange route aangegeven met de internationale signing voor MTB routes (driekhoekje met 2 bolletjes).

 

De zwarte route loopt door het noordelijk deel van de Sallandse Heuvelrug, over de Hellendoornseberg. Deze route kan als uitbreiding op de blauwe route gereden worden. Deze zwarte route is 18 kilometer lang. Dit kan vooral, na langdurige regenval, een zwaar traject zijn! Het hoogteverschil van het totale traject is 300 meter, alleen de blauwe lus (29 Km) is 185 meter. Mocht de blauwe route nog te lang zijn, dan kun je halverwege via de Bergweg bij Haarle de route inkorten.

 

 

Paden

De route leidt je zowel over single tracks, brede bospaden en gedeeltelijk fietspaden. Eigenlijk kun je wel stellen dat de route nooit saai is; wanneer het parcours misschien iets minder technisch is, geniet dan van het prachtige uitzicht!

 

                       

 

 

Moeilijk?

Er zitten best een paar technische single tracks tussen waar je je koppie er goed moet bijhouden. Maar als je een beetje geoefende fietser bent, dan is dit parcour uitdagend en werkelijk prachtig. 

 

GPS

Wil je de GPS route downloaden? Dat kan via deze link.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

 

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer