uswe_zulo

Ik had het op de heupen: test van de USWE Zulo 2

Als je tijdens je lange duurloop of een flinke mountainbiketocht wat spullen en te drinken mee wil nemen gaat de eerste gedachte al snel naar een soort van rugzak. Er zijn dan ook tal van (drink-)rugzakken en drankvesten op de markt maar dan is je rug volgeladen. We waren blij verrast toen we kennis maakten met de heupgordel van USWE, de Zulo 2, met drinksysteem én wat bagageruimte. En anders dan veel andere merken heeft USWE opnieuw een product bedacht dat werkelijk op zijn plek blijft tijdens de actie!

 

 

Compact

Bij de eerste aanblik van de Zulo 2 kijk je naar een wolf in schaapskleren: het lijkt een simpel heuptasje dat toeristen dragen. Maar nader onderzoek geeft al snel het vertrouwen dat we nodig hebben: een drankzak van 1 liter (dat zijn dus eigenlijk 2 bidons!), een extra vak van nog eens een liter opbergruimte, vakjes voor pasjes en geld, haakjes voor sleutels. Een gevoerd rugpaneel met ademend open nylon bovenlaag. Aan de zijkant zit een doorvoer voor de drinkslang die voor je buik langs loopt en met een magneetje vast zit aan de andere kant zodat je makkelijk even een slok kan nemen zonder te stoppen.

Banaan

Wat mede bijdraagt aan het draagcomfort is de banaanvormige basisvorm. Daarmee omklemt het je taille onder een hoek, rust hij op je onderrug en kan daarmee geen kant meer op, hoe wild je ook los gaat. Daarnaast is de tas net zo simpel als degelijk afgewerkt, geen poespas, alles heeft een functie. Met gespjes kan je het tasje finetunen op je rug. De hoofdgesp kan enorm ver worden aangespannen dus met zowel een flinke buik als met een dun postuur zit de gordel stevig vast.

 

 

Lang

Als er iets niet comfortabel is, wordt dat uitvergroot tijdens langdurig gebruik. Nadat de Zulo 2 al goed was bevallen op de mountainbike (geladen met tooltjes, eten en telefoon), heb ik hem hardlopend ingezet tijdens een stadsmarathon. Dat is voor mij een avontuur van ruim 4 uur dus minpunten gaan dan echt wel opvallen. Ik heb hem volgepropt met 1 liter sportdrank, 5 gels, 1 reep en een sponsje. Als je dat omdoet, lijkt het nog wel even een flink pakket maar eenmaal vastgeklikt op je rug valt hij prachtig weg in de holte van je rug en voel je een soort kussentje. Ondanks de gevulde drankzak is het andere vak met voeding prima bereikbaar om even een gelletje te pakken. 

 

 

Minpuntje

Vooruit, met aardig wat moeite heb ik toch ook nog een minpuntje kunnen vinden. De drinkzak klotst niet omdat hij vacuum blijft maar als je hem bijna leeg gedronken hebt, kruipt de soepele zak wel wat op waardoor het laatste slokje lastig te nemen is.

Heb je het idee dat een grotere rugzak meer iets is voor jou, lees dan zeker dit nog eens: Met deze rugzak heb je geen dansende aap op je rug tijdens het fietsen, hardlopen en meer!

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

XLC WS-C50 Disc Wielset

Rij-impressie XLC carbon wielset WS-C50

lees meer
Trekking-Yucatan-i9-Familie31561-2100x1400-3f5ca08a-1db5-4c01-a552-672782e97a7c

Samen op pad? Wij hebben de XLC fietskar getest!

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
id-tri-img6

Dit is de Sigma ID.Tri

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
Shimano Deore XT

Voor echte mountainbikers de nieuwe Shimano XT M8100-serie + SLX M7100-serie Groepsets!

lees meer