dag7-2

In een week van Utrecht naar Parijs - Dag 1

Joop Zoetemelk zei het al, Parijs is nog ver.

Het idee om op de fiets naar Parijs te gaan was van N. (13). Een spontaan idee waaraan hij vastberaden heeft vastgehouden. Drie jaar geleden had hij al eens bewezen dat hij door kan zetten. Hij is toen met zijn vader van Utrecht naar Emmen gefietst, 180 km in één dag. Er was dus vertrouwen dat ze het zouden kunnen halen. Maar dit was toch even iets anders, Utrecht-Parijs in een week, tegen de wind in. Het was geen kwestie van moeten, meer zichzelf willen bewijzen. Ze konden toch altijd stoppen en de trein terug nemen? Lees hieronder hoe het hun verging.

 

 

De route is globaal bepaald, mede door een boekje 'Fietsen naar Parijs (en terug)' van Paul Benjaminse die een route beschrijft vanaf Leuven en Namen naar Parijs (klik hier voor de link). Het eerste stuk route tot Gorichem hebben we op basis van woonwerk-routes gedaan van een kennis. Daarna tot in België met GoogleMaps. In België hebben we de 'Ravel’-fietspaden aangehouden, bestaande uit voormalige spoorlijnen en jaagpaden. 

 

 

De route die ik thuis in GoogleMaps had gemaakt op basis van een aantal waypoints bleek ons in Frankrijk veelal over onbegaanbare bospaden te laten gaan of over drukke autowegen. De smartphone-app ‘Komoot’ bood uitkomst. De route van Benjaminse hebben we op de laatste dag verlegd met behulp van Komoot, zodat we Parijs konden halen en geen omweg nodig hadden waarbij we mooie pittoreske kerkjes te zien zouden krijgen. We hadden voor de overnachtingen en maaltijden niets van te voren geregeld, ergens in de middag zochten we op GoogleMaps naar 'B&B'. Als er een mooie B&B op onze route lag, dan vroeg ik of ze plek voor ons hadden en dat lukte meestal snel.

 

Dag 1, 72 km, Utrecht - ’s-Gravenmoer

We vertrekken op zondag, met z’n tweeën, vader met zoon van 13. De eerste dag fietsen we tegen de middag weg van huis. In het centrum van het dorpje Meerkerk zagen we opeens een paar honderd racefietsers op een terras, we gingen daar dan ook maar even wat drinken. Verder was het vooral erg warm en stralend weer. 

 

 

In Gorinchem hebben we heerlijk gegeten bij een Surinaams eettentje. Het eerste onderkomen was achteraf gezien meteen de beste (Hotel Hof van ’s-Gravenmoer), waar we de fietsen zelfs in de kamer mochten zetten.

 

 

Wordt vervolgd...

 

Door: Andre Ruitenbeek

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer