20180419_mtb_

Lapierre MTB route in Ede

Lapierre is sinds kort de trotse sponsor van de nieuwe "Lapierre MTB Route Ede". Een 35km lange route door de schitterende natuur van Ede met uitdagende singletracks.

 

Op zondag 28 april is de nieuwe mountainbikeroute in Ede geopend. In het bosrijke gebied is een nieuwe mountainbikeroute aangelegd van ruim vijfendertig kilometer. De afgelopen maanden hebben al vele mensen deze nieuwe mountainbikeroute uitgeprobeerd, welke gesponsord wordt door Lapierre.

 

Startpunt Mountainbikeroute

De nieuwe mountainbikeroute start bij de Fietser in Ede. Als mountainbiker kun je hier gratis parkeren als je gebruik maakt van het uitrijmuntje welke je bij de receptie van De Fietser kunt krijgen. De Fietser is op dinsdag tot en met zondag geopend van 10:00 – 17:00 uur.  Hier start de route van ruim 35 kilometer door de prachtige natuur die Ede en haar omgeving te bieden heeft. Vanaf De Fietser is de aanrijroute uitgepijld met het internationale MTB symbool.

 

 

Kenmerken van de route

De mountainbikeroute kenmerkt zich door toffe singletracks (17 stuks) en is een uitdagende route voor zowel beginners als gevorderden. Bij de ontwikkeling van de route is goed rekening gehouden met de hoogteverschillen in de verschillende gebieden, waardoor het een afwisselend parcours is geworden. De route bevat vele technische bochten en goed lopende kombochten.

De nieuwe mountainbikeroute krijgt in het voorjaar van 2020 nog een koppeling met de toekomstige routes in Lunteren en Otterlo en kom je op een totale afstand van 80 kilometer. Daarbij zijn er in de toekomst ook verbindingen mogelijk met bijvoorbeeld Oosterbeek, Renkum en de Utrechtse Heuvelrug. Je bent de komende jaren dus nog lang niet uitgekeken in de regio van Ede!

 

 

Aanleg

De aanleg van deze MTB route wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdrage van ruim 150 vrijwilligers van de stichting MTB Zuid Veluwe, die eveneens het onderhoud van de routes voor hun rekening zullen nemen. En dat doen ze met veel passie en kunde want de route is in perfecte staat. Hulde aan deze mannen en vrouwen! Enige punt(je) van kritiek is dat de route uit veel zandpaden bestaat dat er voor zorgt dat het in de zomer erg droog en stoffig is.

 

Uitblazen

Wil je onderweg even uitblazen? Dat kan perfect bij Boerderij Mossel. Om het prachtige terras te bereiken hoef je slechts 500m van de route af te wijken en kun je genieten van een kop koffie met appelgebak, een tosti of misschien wel een lekker koel 0.0% biertje. De weg is immers nog lang!

Knal je liever in 1 keer door? Dan kun je bij De Fietser in Ede ook genieten van een stevige lunch.

 

 

 

Enthousiast geworden over de nieuwe mountainbikeroute in Ede? Wacht dan niet langer en pak je mountainbike! Op zoek naar een nieuwe mountainbike? Kom dan naar de Fietser in Ede en laat je informeren over alle modellen die beschikbaar zijn.

 

Door: Laurens Jeurnink

 

Ook interessant

heide Veluwe

Mountainbiken op de Veluwe

lees meer
mtb-dentreek-2

MTB route: Den Treek

lees meer
Header_amerongen

Heb jij deze 3 mtb-routes al gereden?

lees meer
toertocht

Toertochten voor op je fietskalender

lees meer
107342_irmo_keizer

De extreemste mountainbike trails

lees meer
20160629_110942

De mooiste beklimingen in Europa met de fiets

lees meer
19800101_RadioKootwijkJanChris_0913

Mountainbiken op de VAM-berg

lees meer
Saarburg_Wielrennen_1

Fietsen in de omgeving van Saarburg

lees meer
Mallorca Salobre

Dit zijn de beste plekken om te fietsen in Spanje!

lees meer