bicycle-1837056_1920

Leesvoer tijdens corona

Nu we allemaal meer thuis zijn, hebben we meer tijd om te lezen. En als de boeken dan ook nog eens over jouw hobby fietsen gaan, lees je het binnen no time uit. Lezen werkt ontspannend, je doet meer kennis op en je verbreedt je horizon door bijvoorbeeld verhalen van profs te lezen. Lees snel verder en doe leesinspiratie op over de leukste sport ter wereld!

 

Mijn wereld – Peter Sagan

Neem een inkijkje in het leven van de topwielrenner Peter Sagan. Hij presteerde iets wat nog nooit iemand had gedaan, namelijk drie keer achter elkaar wereldkampioen wielrennen worden. Zijn boek gaat niet alleen over zijn enorme passie voor wielrennen maar ook over zijn leven; familie, jeugd en team. Hij weet de lezers niet alleen te vermaken met zijn indrukwekkende verhalen maar ook door zijn grappige en nuchtere toon. Een fantastisch boek over een geweldig persoon!

 

Tank – Bram Tankink

Bram Tankink reed zijn laatste profwedstrijd in 2018. In het boek ‘Tank’ lees je meer over de persoon die naast zijn carrière heel wat heeft meegemaakt. Een boek vol met bijzondere wielerverhalen en avonturen die hij op de fiets meemaakte. Dankzij de fiets ontdekte hij de wereld. Hij stond altijd bekend als een grappige renner met een positieve kijk op het leven. In chronologische volgorde schrijft hij over zijn jeugd, sporten, en de profwereld.

 

Leven in cadans - Martijn Veltkamp

Dat bewegen gezond is, is niet iets nieuws. Maar wat doet fietsen precies met je lichaam en geest? En met je zelfvertrouwen? In dit boek gaat psycholoog en fanatiek fietser Martijn Veltkamp aan de hand van wetenschappelijk onderzoek in op de combinatie fiets, lichaam en geest. Hij vertelt bijvoorbeeld dat je bepaalde frustraties echt van je af kan trappen tijdens het fietsen om rust in je hoofd te krijgen. De auteur praat met anderen hierover en vertelt over zijn eigen ervaringen. Zo leer je wat fietsen doet met je geestelijke gezondheid. Een interessante boek waarin anekdotes van bekenden uit de wielerwereld worden gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek.

 

Mountainbiken in Nederland – Edward Swier

Het aantal mountainbikeroutes en enthousiaste mountainbikers nemen de laatste jaren flink toe. Wielerjournalist Edward Swier besloot om een boek hierover te schrijven. In het boek staan belevingsverhalen van bekende mountainbikers zoals Bart Brentjens, Mathieu van der Poel en Anna van der Breggen. Zij vertellen over hoe ze zijn begonnen, welke routes ze het liefst rijden, de mooiste avonturen op de mountainbike en nog veel meer.

 

Welk boek lees jij momenteel?

 

Door: Sevilay Bakkal

 

Ook interessant

Santa Header

Een fietscadeau voor onder de boom

lees meer
Thumbnail_voorvork

Zo plaats je een voorvork en zaag je 'm op maat!

lees meer
MG_0558-1160x773

Welke verzorgingsproducten gebruik jij?

lees meer
f9

Zo voorkom je zadelpijn

lees meer
Campagnolo_group3_day1-129

Je activiteit van Garmin toch op Strava tijdens de storing? Zo doe je dat!

lees meer
header sp connect bikejunckies

Zo monteer je een bike bundle

lees meer
ketting smeren 1

Zo smeer je je fietsketting

lees meer
Films

Goede documentaires over wielrennen? Dit zijn ze!

lees meer
cyclist-3824579

11 handige tips voor de sportieve forens

lees meer