bkool-header

Met Bkool thuis de Mont Ventoux beklimmen!

Terwijl op social media nog regelmatig zomerse foto's voorbij komen van renners met korte mouwen en broek, is het buiten verradelijk guur en koud. Tijd dus om de fietstrainer af te stoffen. En met de nieuwe fietstrainers, die de realiteit van een bergrit steeds beter kunnen nabootsen, wordt binnen trainen nog leuker!  

 

Fietstrainers

Een aantal jaren geleden had je het na een klein half uur op de fietstrainer wel gezien. Maar de markt van fietstrainers groeit en daarmee wordt binnen trainen steeds uitdagender. Eén van de bekendste merken is Tacx, maar heb je wel eens van Bkool gehoord? Bkool komt uit Spanje en naast indoortrainers hebben ze ook hun eigen software waarmee je in een virtuele wereld kunt fietsen. Het aanbod is enorm, je kunt kiezen uit duizenden routes, in Amerika, Europa, Azië etc. Om hier gebruik van te kunnen maken moet je een abonnement afsluiten.

 

 

Bkool Smart Pro 2

De Bkool Smart Pro 2 was het model dat ik mocht testen. Zoals de naam al verklapt is de trainer ‘smart’ en is hij niet alleen compatible met de software van Bkool maar ook met het populaire Zwift. Het is een compact apparaat dat slechts 12 kg weegt en makkelijk te installeren is. In de doos wordt het volgende  meegeleverd:

  • Ant+ dongle (deze zorgt voor de connectie tussen trainer en computer, tablet of telefoon)
  • Snelspanner
  • Voorwielsteun
  • Bkool simulator(eerste 3 maanden gratis, daarna €9,99)

 

1200 watt

De sterke elektrorem van de Bkool Smart Pro kan een weerstand bieden van 1200 watt en klimpercentages tot 20% simuleren. Klimmetjes met deze stijgingspercentages zijn geen pretje, maar je wordt er wel sterker van. Wanneer je virtueel een berg of heuvel op rijdt reageert de Smart Pro 2 direct en geeft gelijk weerstand,  er wordt echt wat van je benen gevraagd. Daartegenover staat dat je tijdens een afdaling merkbaar makkelijker fietst. Volgens Bkool is de Smart Pro 2 ook stabiel bij sprints, maar ik merkte dat bij een flinke spurt de trainer toch een beetje schommelt, ondanks de uitschuifbare poten voor meer stabiliteit.

 

Hoe stiller, des te beter

Wanneer je een fietstrainer wilt aanschaffen, let je ook vaak op het aantal decibel dat deze produceert. Je wilt immers je buren te vriend houden, toch? Bij een snelheid van 30 km/h produceert de Smart Pro 2 68 DB. Een gemiddelde wasmachine maakt dus meer geluid dan deze trainer. Daarnaast kun je overwegen om een trainermat aanschaffen, deze absorbeert de trillingen beter.

 

Conclusie

Het is zeker de moeite waard om de Bkool Smart Pro 2 mee te nemen in je overweging wanneer je op zoek gaat naar een goede fietstrainer. De prijs/kwaliteit verhouding is naar mijn mening erg goed(Consumentadviesprijs €449). Je fietst weliswaar niet buiten, maar toch is het gevoel van ‘realistisch’ buiten fietsen hoog, omdat de trainer zo direct reageert bij beklimmingen en tijdens een afdaling. Daarnaast biedt deze fietstrainer genoeg weerstand en is het geluidsniveau acceptabel.

 

Meer lezen? Getest: DT Swiss H1700 35MM Wielset

 

Geschreven door: Christiaan van Capelleveen

Ook interessant

XLC WS-C50 Disc Wielset

Rij-impressie XLC carbon wielset WS-C50

lees meer
Trekking-Yucatan-i9-Familie31561-2100x1400-3f5ca08a-1db5-4c01-a552-672782e97a7c

Samen op pad? Wij hebben de XLC fietskar getest!

lees meer
Patrick_Christiaan_mtb

Zo rijdt een e-mtb!

lees meer
id-tri-img6

Dit is de Sigma ID.Tri

lees meer
Saris_H3_review_6

REVIEW, dit is de nieuwe Saris H3 fietstrainer!

lees meer
Header_fietspompen

Fietspompen, welke moet je kiezen?

lees meer
CX403-Chamblue-Out_1024x1024

Dit zijn de nieuwe Lake schoenen: CX403 en MX238

lees meer
uswe_zulo

Ik had het op de heupen: test van de USWE Zulo 2

lees meer
Shimano Deore XT

Voor echte mountainbikers de nieuwe Shimano XT M8100-serie + SLX M7100-serie Groepsets!

lees meer